Bereidingswijze
Verhit de olie in grote braadpan, soeppan. Fruit ui, knoflook, rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, komijn gedurende 4 minuutjes. Voeg toe: tomatenblokjes met sap,bouillon, linzen,, wortel, bleekselderij. Kook zachtjes 15 minuutjes. Roer af en toe door. Voeg toe: helft van de kikkererwten. Pureer de soep. Doe de rest van de kikkererwten erdoor. Bestrooi met verse peterselie of koriander. Heerlijk met een oven knapperige pinde.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep is heerlijk kruidig en pittig. Pas de kruiden aan naadje eigen smaak. De dag erna noglekkerder
Ingrediƫnten
3 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 blikje tomatenpuree, 70 gram
2 theelepels paprikapoeder
2 t theelepels kurkuma
1 theelepelkomijnpoeder
400 gram tomatenblokjes, blik
1 liter groentenbouillon
175 gram rode linzen, gedroogd
1 wortel, geschrapt, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
400 gram kikkererwten, blik
Optioneel: verse koriander of peterselie, om te bestrooien
1 gesnipperde ui
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 blikje tomatenpuree, 70 gram
2 theelepels paprikapoeder
2 t theelepels kurkuma
1 theelepelkomijnpoeder
400 gram tomatenblokjes, blik
1 liter groentenbouillon
175 gram rode linzen, gedroogd
1 wortel, geschrapt, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
400 gram kikkererwten, blik
Optioneel: verse koriander of peterselie, om te bestrooien
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494558
Homepage ID
1957260
Teller
0
Bron
Vomar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij