Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100°C.
Smeer de mosterd uit op een siliconenmat of bakpapier in een zo dun mogelijke laag. Droog de mosterd 2 uur in de oven.
Schakel de oven naar 120°C en droog de mosterd nog 30 min. of tot helemaal droog.
laat afkoelen ,Breek de gedroogde mosterd in stukken en verpulver in een blender of specerijenmolentje tot mosterdpoeder.
Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood er goudbruin in kleurt. Frituur de garnalen in porties. Bestuif ze met mosterdpoeder en bestrooi met tuinkers/bieslook/peterselie. Eet de ongepelde garnalen gewoon met je vingers, de schil en de kop zijn door het frituren ook eetbaar en lekker zoutig en knapperig.
de meeste uitseeksels zullen verschrompelen, en anders breek je ze er zo af .
Smeer de mosterd uit op een siliconenmat of bakpapier in een zo dun mogelijke laag. Droog de mosterd 2 uur in de oven.
Schakel de oven naar 120°C en droog de mosterd nog 30 min. of tot helemaal droog.
laat afkoelen ,Breek de gedroogde mosterd in stukken en verpulver in een blender of specerijenmolentje tot mosterdpoeder.
Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood er goudbruin in kleurt. Frituur de garnalen in porties. Bestuif ze met mosterdpoeder en bestrooi met tuinkers/bieslook/peterselie. Eet de ongepelde garnalen gewoon met je vingers, de schil en de kop zijn door het frituren ook eetbaar en lekker zoutig en knapperig.
de meeste uitseeksels zullen verschrompelen, en anders breek je ze er zo af .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
wij zeeuwen eten wel vaker dingen waarvan mensen denken , ach , bv rauwe mosselen van het wad plukken en die eet je zo op , heerlijk zilt en je krijgt er niks van.
Deze garnalen zijn heerlijk zie het het als een soort natuurlijk borrelnootje maar dan van garnaal .
doe absoluut geen mosterdpoeder ipv. het recept volgen , dat is heeel wat anders.
Deze garnalen zijn heerlijk zie het het als een soort natuurlijk borrelnootje maar dan van garnaal .
doe absoluut geen mosterdpoeder ipv. het recept volgen , dat is heeel wat anders.
Ingrediënten
60 g fijne mosterd
olie om te frituren
600 g ongepeld hollandse garnalen
2 bakjes tuinkers, ( bieslook , platte peterselie ) geknipt
olie om te frituren
600 g ongepeld hollandse garnalen
2 bakjes tuinkers, ( bieslook , platte peterselie ) geknipt
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
bakpapier
diepe pan on te frituren.
kommen
bakpapier
diepe pan on te frituren.
kommen
Leuke tips
voor iedere gast even een kommetje met citroen water voor de vingers en zet er een aantal sauses bij, bv wat soya , cocktail , simpele mayo of een lekkere bbq saus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494556
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
visburo
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht