Welsh Anglesey eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/25/2023 - 10:54
Bereidingswijze
-Snijd en kook de aardappelen in een pan met kokend water tot ze zacht zijn, 10-15 minuten. Laat goed uitlekken en pureer ze. Klop de helft van de boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-Kook in een andere pan de eieren in 8-10 minuten gaar. Laat koud water lopen tot het koel genoeg is om te hanteren. Pel en halveer de eieren.
-Kook de prei in een pan met kokend water in 5-4 minuten gaar. Giet goed af en roer door de aardappelpuree.
-Verwarm de oven voor op 185°C .
-Vet een ovenvaste schaal in met boter. Schep de aardappelpureemix in de schaal.
-Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, klop de bloem 1-2 minuten continu erdoor tot alles goed gemengd is. Klop de warme melk er krachtig door, breng aan de kook en laat sudderen tot de saus dik en glad is. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper. Roer het grootste deel van de kaas erdoor tot het gesmolten is.
-Leg de eieren met de bovenkant op de aardappelen. Bedek met de saus en bestrooi met de resterende kaas. Voeg een beetje tijm en basilicum toe.
-Bak 20-25 minuten in de oven, tot de kaas een beetje krokant is en de saus borrelt.
Afbeelding
Welsh Anglesey eieren
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een eenvoudig maar stevig  recept traditioneel  Welsh , en makkelijk te bereiden . 
Ingrediënten
5 hardgekookte eieren gepeld en gehalveerd
750 g Aardappelen
100 g boter
4 grote prei gewassen, gehakt
50 cl warme melk
2 el bloem
1/2 tl nootmuskaat
165 g geraspte scherpe Cheddar-kaas
Zout peper, tijm en basilicum, naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494554
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester