Bereidingswijze
-Zet een kleine sauspan op middelhoog vuur. Giet het bier in de pot. Schil en kraak een teentje knoflook; voeg het dan toe aan de pot.
-Meng de geraspte kaas met de bloem en gemalen mosterd. Voeg langzaam de bebloemde kaas toe aan het bier. -Klop tot een gladde massa. Je zult denken dat je een fout hebt gemaakt totdat het mengsel heet genoeg is om in te dikken en samen te komen - blijf gewoon kloppen! (5-10 minuten)
-Verwijder het teentje knoflook.
-Eenmaal glad en dik, giet het in een fonduepan en serveer! Serveer met in blokjes gesneden brood, gesneden appels, druiven, augurken en gekookte krieltjes.
-Meng de geraspte kaas met de bloem en gemalen mosterd. Voeg langzaam de bebloemde kaas toe aan het bier. -Klop tot een gladde massa. Je zult denken dat je een fout hebt gemaakt totdat het mengsel heet genoeg is om in te dikken en samen te komen - blijf gewoon kloppen! (5-10 minuten)
-Verwijder het teentje knoflook.
-Eenmaal glad en dik, giet het in een fonduepan en serveer! Serveer met in blokjes gesneden brood, gesneden appels, druiven, augurken en gekookte krieltjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Ierse Dubliner fonduedip in pubstijl is gemakkelijk te bereiden en zal in een oogwenk verdwijnen als hij wordt gecombineerd met vers brood, augurken en fruit!
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook geplet
30 cl Harpbier of Iers pils bier
227g geraspte Dubliner Cheese of scherpe cheddar
15 g meel
10 ml gemalen mosterd
Peper
30 cl Harpbier of Iers pils bier
227g geraspte Dubliner Cheese of scherpe cheddar
15 g meel
10 ml gemalen mosterd
Peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494553
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - spicy perspective -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht