Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C en verplaats de ovenrekken om ruimte te maken voor een tulbandvorm in het midden.
-Beboter en bebloem een tulbandvorm
- meng de eerste zes droge ingrediënten in de kom van je elektrische mixer. Zet de mixer op laag om te roeren.
-Voeg vervolgens langzaam de resterende vijf natte ingrediënten toe. Zet de mixer uit. Schraap de kom. Meng vervolgens opnieuw tot een gladde massa.
-Giet het beslag in de voorbereide pan en bak 45-55 minuten, tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 20 minuten rusten en afkoelen voordat je hem omdraait. Draai de cake om op een rooster voor afkoeling van draad en laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat u hem belegt.
-Zodra de cake is afgekoeld, breng je de room aan de kook (in de magnetron of op het fornuis). Haal van het vuur en voeg de chocoladeschilfers toe. Laat ze 5 minuten in de hete room zitten en roer dan om te combineren. Plaats een stuk vetvrij papier onder het draadkoelrek.
- Gebruik een lepel om de chocoladeganache over de cake te sprenkelen.
-Verwarm vervolgens de karamel tot hij net warm genoeg is om te miezeren, niet heet. Sprenkel over de taart.
-Gebruik een dunschiller om de chocoladereep over de vloeibare toppings te schaven. Laat de toppings opstijven voordat je de cake inpakt. U kunt het echter direct na het toppen snijden!
-Beboter en bebloem een tulbandvorm
- meng de eerste zes droge ingrediënten in de kom van je elektrische mixer. Zet de mixer op laag om te roeren.
-Voeg vervolgens langzaam de resterende vijf natte ingrediënten toe. Zet de mixer uit. Schraap de kom. Meng vervolgens opnieuw tot een gladde massa.
-Giet het beslag in de voorbereide pan en bak 45-55 minuten, tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 20 minuten rusten en afkoelen voordat je hem omdraait. Draai de cake om op een rooster voor afkoeling van draad en laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat u hem belegt.
-Zodra de cake is afgekoeld, breng je de room aan de kook (in de magnetron of op het fornuis). Haal van het vuur en voeg de chocoladeschilfers toe. Laat ze 5 minuten in de hete room zitten en roer dan om te combineren. Plaats een stuk vetvrij papier onder het draadkoelrek.
- Gebruik een lepel om de chocoladeganache over de cake te sprenkelen.
-Verwarm vervolgens de karamel tot hij net warm genoeg is om te miezeren, niet heet. Sprenkel over de taart.
-Gebruik een dunschiller om de chocoladereep over de vloeibare toppings te schaven. Laat de toppings opstijven voordat je de cake inpakt. U kunt het echter direct na het toppen snijden!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
'Heilige Ierse room' en koffie! Als je van een scheutje Baileys Irish Cream in je koffie houdt... dan wil je mijn gezicht kussen voor deze Irish Cream 'n Coffee Bundt Cake. Gegarandeerd.
Ingrediënten
Voor de Baileys Irish Cream Cake:
250 g bloem voor alle doeleinden
21 g ongezoet cacaopoeder
300 gram kristalsuiker
45 ml oploskoffie korrels
7 g zuiveringszout
5 g zout
225 g ongezouten boter, gesmolten
24 cl Baileys Irish Cream-likeur
175 g zure room
2 grote eieren
10 ml vanille-extract
Voor de toppings:
90 g halfzoete chocoladeschilfers
60 g slagroom
113 g dikke room van karamel of dulce de leche
57 g chocoladereep om eroverheen te schaven
250 g bloem voor alle doeleinden
21 g ongezoet cacaopoeder
300 gram kristalsuiker
45 ml oploskoffie korrels
7 g zuiveringszout
5 g zout
225 g ongezouten boter, gesmolten
24 cl Baileys Irish Cream-likeur
175 g zure room
2 grote eieren
10 ml vanille-extract
Voor de toppings:
90 g halfzoete chocoladeschilfers
60 g slagroom
113 g dikke room van karamel of dulce de leche
57 g chocoladereep om eroverheen te schaven
Hulpmiddelen & keukengerei
1 tulbandvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494552
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Spicy Perspective -
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch