Ierse aardappeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/25/2023 - 10:19
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Plaats het ontdooide bladerdeeg in de taartvorm en plooi de randen. Verwijder het overtollige deeg en plak het indien nodig langs de rand om de rand op sommige plaatsen gelijk te maken. Koel de korst tot klaar om te vullen.

-Doe de boter en het spek in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak tot het spek krokant is en gooi de uien erdoor, gevolgd door de aardappelen en dille. Breng op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel gemalen peper. Roer voorzichtig 3-5 minuten om de uien en aardappelen te mengen en in spekvet te coaten. (De aardappelen hoeven niet gaar te zijn.)
-Schep het mengsel vervolgens in de korst en besprenkel met slagroom.
-Bak op het lage rooster in de oven gedurende 35-45 minuten, tot de aardappelen gaar zijn en de korst goudbruin. 10 minuten laten rusten, bestrooien met gehakte bieslook en snijden.
Afbeelding
Ierse aardappeltaart
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krokante korst gelaagd met aardappelen, uien en spek. De Saint Patrick's Day-favoriet is een must-have tijdens een Iers diner!
Ingrediënten
1 diepgevroren bladerdeeg, ontdooid
6 g boter
7 sneetjes bacon (dik gesneden plakken), gehakt
5 aardappelen, (of 4 grote) geschild en dun gesneden
1 ui, geschild en dun gesneden
15 g verse dille - fijn gesneden-
12 cl room
Zout en peper
Bieslook of bosui voor garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm diameter 20 cm à 24 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494550
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - spicy perspective-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester