Bereidingswijze
Begin met het klaarmaken van de groenten. Pers de knoflook fijn, Hak de gember fijn, snijd de champignons in plakjes. Snijd je paprika in stukjes. Snijd je lente uitjes en koriander. Zet dit allemaal opzij.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Voeg in een grote pan of wok de olie toe op middelhoog vuur. Eenmaal opgewarmd, voeg je de kipfilet toe. Bak tot het gaar is, af en toe roerend, ongeveer 5-6 minuten of zo. Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak 1 minuut.
Voeg de groene currypasta en vissaus toe. Zorg ervoor dat het volledig met de kip wordt gemengd. Kook nog 1 minuut, tot geurig. Voeg vervolgens de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Roer en breng het aan de kook.
Laat het ongeveer 1 minuut koken, blijf constant roeren en zet het vuur laag/laat sudderen. Laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen. Voeg halverwege de tijd de paprikai en de champignons toe en meng.
Voeg als de soep bijna klaar is het sap van de limoen toe. Proef en breng op smaak indien nodig Garneer met de koriander en de lente uitjes
Snijd de kipfilet in blokjes.
Voeg in een grote pan of wok de olie toe op middelhoog vuur. Eenmaal opgewarmd, voeg je de kipfilet toe. Bak tot het gaar is, af en toe roerend, ongeveer 5-6 minuten of zo. Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak 1 minuut.
Voeg de groene currypasta en vissaus toe. Zorg ervoor dat het volledig met de kip wordt gemengd. Kook nog 1 minuut, tot geurig. Voeg vervolgens de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Roer en breng het aan de kook.
Laat het ongeveer 1 minuut koken, blijf constant roeren en zet het vuur laag/laat sudderen. Laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen. Voeg halverwege de tijd de paprikai en de champignons toe en meng.
Voeg als de soep bijna klaar is het sap van de limoen toe. Proef en breng op smaak indien nodig Garneer met de koriander en de lente uitjes
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pttig, goed gevuld.
Ingrediƫnten
1 el zonnebloemolie
2 kippendijtjes, zonder bot, zonder vel, in blokjes van 1,5 cm. gesneden
3 teentjes knoflook uit de pers
Fijngehakt stukje verse gember, ca. 2,5 cm.
2 eetlepels Thaise groene currypasta - gebruik nog 1 eetlepel meer voor een extra pittige kick als je daar van houdt!
1 el vissaus
3 dl. volle kokosmelk
1/2 liter kippenbouillon
200 gr. kastanje champignons, in plakjes gesneden
kleine groene paprika in stukjes gesneden
sap van 1 limoen
garnituren: verse koriander en lente uitjes
2 kippendijtjes, zonder bot, zonder vel, in blokjes van 1,5 cm. gesneden
3 teentjes knoflook uit de pers
Fijngehakt stukje verse gember, ca. 2,5 cm.
2 eetlepels Thaise groene currypasta - gebruik nog 1 eetlepel meer voor een extra pittige kick als je daar van houdt!
1 el vissaus
3 dl. volle kokosmelk
1/2 liter kippenbouillon
200 gr. kastanje champignons, in plakjes gesneden
kleine groene paprika in stukjes gesneden
sap van 1 limoen
garnituren: verse koriander en lente uitjes
Leuke tips
Serveer indien gewenst met gekookte rijstnoedels. Probeer ook eens met stevige garnalen, ook erg lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494549
Homepage ID
453489
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht