Ikan Ritja

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/24/2023 - 20:29
Bereidingswijze
Maal een boemboe van de ui, knoflook, rode peper, trassie of sambal, 1/2 el olie en djahé ( gemberpoeder) met de staafmixer.

Dep de vis droog en besprenkel deze met 1 el citroensap wat peper en wat zout.

Verwarm 1/2 el olie in een pan en fruit de boemboe 2 minuten. Voeg dan de ketjap, tomatenpuree en een half verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Voeg voldoende heet water toe om de juiste dikte van de saus te maken.

Hou de saus warm en bak ondertussen de vis in circa 3 minuten per kant ( afhankelijk van de dikte) gaar.

Serveer de saus op de vis met rijst en groente naar keuze.
Afbeelding
Ikan Ritja
Ikan Ritja
Ikan Ritja
Ikan Ritja
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ikan ritja staat voor vis in tomatensaus. Heel erg smaakvol, zo klaar en toepasbaar op diverse soorten witvis en zelfs met verse makreel. Ik serveer dit gerecht met witte pandanrijst en onderstaande komkommersalade. Smullen.
zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje
Ingrediënten
200 gram kabeljauw
1 el vers citroensap
1/2 ui in grove stukken
2 teen knoflook in stukken
1 rode peper zonder zaad en zaadlijst in stukken
1/2 tl trassi OF 1/2 tl sambal badjak

1/4 tl gemberpoeder
35 gram tomatenpuree
1/2 el ketjap manis
1/2 blokje kippenbouillon ( minder zout)
heet water om de saus te verdunnen
2 el arachideolie
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer snijplank, pan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494548
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Boodschappen eigen tekst en foto
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47