Bereidingswijze
-Snij de korsten van het brood en mix kort tot grof kruim.
-Bak het broodkruim goudbruin en krokant in een koekenpan met olijfolie, kruid met versgemalen zwarte peper (pangrattato).
-Snipper de peterselieblaadjes fijn en rasp de zeste van de citroen.
-Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in stukjes.
-Smelt de ansjovis met alle olie uit het blikje in een sauspan. Roer de room en roomkaas erdoor, kruid met versgemalen zwarte peper en espelettepeper.
-Mix de saus, schep ½ van de peterselie erdoor en breng op smaak met citroensap.
-Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en schep halverwege de kooktijd een lepel kookvocht door de saus.
-Giet de pasta af en schep onmiddellijk door de saus met de rest van de peterselie.
-Werk af met stukjes tonijn, citroenzeste en pangrattato.
-Bak het broodkruim goudbruin en krokant in een koekenpan met olijfolie, kruid met versgemalen zwarte peper (pangrattato).
-Snipper de peterselieblaadjes fijn en rasp de zeste van de citroen.
-Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in stukjes.
-Smelt de ansjovis met alle olie uit het blikje in een sauspan. Roer de room en roomkaas erdoor, kruid met versgemalen zwarte peper en espelettepeper.
-Mix de saus, schep ½ van de peterselie erdoor en breng op smaak met citroensap.
-Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en schep halverwege de kooktijd een lepel kookvocht door de saus.
-Giet de pasta af en schep onmiddellijk door de saus met de rest van de peterselie.
-Werk af met stukjes tonijn, citroenzeste en pangrattato.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker en helemaal niet moeilijk
Ingrediënten
1 reepje ansjovisfilet uit blik
100 g roomkaas
100 ml room
1 bosje platte peterselie
1 citroen
5 sneden oud wit zuurdesembrood
250 g spaghetti
100 g tonijn (blik)
olijfolie
piment d'espelette
100 g roomkaas
100 ml room
1 bosje platte peterselie
1 citroen
5 sneden oud wit zuurdesembrood
250 g spaghetti
100 g tonijn (blik)
olijfolie
piment d'espelette
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494541
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht