Spaghetti met ansjovisroom, tonijn en pangrattato

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/24/2023 - 12:10
Bereidingswijze
-Snij de korsten van het brood en mix kort tot grof kruim.
-Bak het broodkruim goudbruin en krokant in een koekenpan met olijfolie, kruid met versgemalen zwarte peper (pangrattato).
-Snipper de peterselieblaadjes fijn en rasp de zeste van de citroen.
-Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in stukjes.
-Smelt de ansjovis met alle olie uit het blikje in een sauspan. Roer de room en roomkaas erdoor, kruid met versgemalen zwarte peper en espelettepeper.
-Mix de saus, schep ½ van de peterselie erdoor en breng op smaak met citroensap.
-Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en schep halverwege de kooktijd een lepel kookvocht door de saus.
-Giet de pasta af en schep onmiddellijk door de saus met de rest van de peterselie.
-Werk af met stukjes tonijn, citroenzeste en pangrattato.
Afbeelding
Spaghetti met ansjovisroom, tonijn en pangrattato
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker en helemaal niet moeilijk
Ingrediënten
1 reepje ansjovisfilet uit blik
100 g roomkaas
100 ml room
1 bosje platte peterselie
1 citroen
5 sneden oud wit zuurdesembrood
250 g spaghetti
100 g tonijn (blik)
olijfolie
piment d'espelette
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494541
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester