Bereidingswijze
Wittewijnsaus :
-Pel de sjalot en snipper fijn. Verhit wat boter in een sauspan. Bak de sjalot met de tijm glazig. Blus met de witte wijn en laat droog koken. Voeg de kreeftenfond toe en laat koken tot ½. Vul aan met de room en laat sudderen tot een dikkere saus. Zeef. Roer de tapenade erdoor en kruid met cayennepeper.
-Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in licht gezouten water, giet af en plet fijn met de melk en 1 el boter. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-Schil de wortel. Snij de wortel, courgette en het preiwit in julienne.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak de skreihaasjes goudbruin aan beide zijden in een antikleefpan in wat boter. Schep over in een ovenschotel en giet de boter erover. Zet 5 min in de voorverwarmde oven.
-Bak de groenten beetgaar in wat boter. Kruid met zwarte peper, zout en currypoeder.
-Serveer het skreihaasje op de puree. Verdeel er wat groenten over en lepel de saus ernaast.
Werk af met wat garnalen en takjes kervel.
-Pel de sjalot en snipper fijn. Verhit wat boter in een sauspan. Bak de sjalot met de tijm glazig. Blus met de witte wijn en laat droog koken. Voeg de kreeftenfond toe en laat koken tot ½. Vul aan met de room en laat sudderen tot een dikkere saus. Zeef. Roer de tapenade erdoor en kruid met cayennepeper.
-Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in licht gezouten water, giet af en plet fijn met de melk en 1 el boter. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-Schil de wortel. Snij de wortel, courgette en het preiwit in julienne.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak de skreihaasjes goudbruin aan beide zijden in een antikleefpan in wat boter. Schep over in een ovenschotel en giet de boter erover. Zet 5 min in de voorverwarmde oven.
-Bak de groenten beetgaar in wat boter. Kruid met zwarte peper, zout en currypoeder.
-Serveer het skreihaasje op de puree. Verdeel er wat groenten over en lepel de saus ernaast.
Werk af met wat garnalen en takjes kervel.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
300 g skreihaasje
600 g bloemige aardappelen
1/2 wortel
1/2 preiwit
1/4 courgette
100 g grijze garnalen
100ml melk
1/2 tl kerriepoeder
bosje kervel
nootmuskaat
boter
1 sjalot
2 takjes tijm
20 cl droge witte wijn
40 cl kreeftenfond
25 cl volle room
2 el tomatentapenade
cayennepeper
600 g bloemige aardappelen
1/2 wortel
1/2 preiwit
1/4 courgette
100 g grijze garnalen
100ml melk
1/2 tl kerriepoeder
bosje kervel
nootmuskaat
boter
1 sjalot
2 takjes tijm
20 cl droge witte wijn
40 cl kreeftenfond
25 cl volle room
2 el tomatentapenade
cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494540
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht