Bereidingswijze
-Versnipper de look en de ui.
-Bak de konijnenbouten rondom goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Bak de ui met de look glazig in olijfolie. Snijd de aubergine in grote stukken en voeg toe. Roerbak verder tot de aubergine beetgaar is.
-Snijd de tomaten in grote stukken en voeg samen met de rozemarijn en de tijm toe. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes stoven.
-Leg de stukken konijn in één laag in de ratatouille, druk goed aan en giet er zoveel wijn bij tot alles net onder staat.
-Stoof 45 minuten onder deksel en nog eens 15 minuten zonder deksel.
Dien op met lekker vers brood.
-Bak de konijnenbouten rondom goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Bak de ui met de look glazig in olijfolie. Snijd de aubergine in grote stukken en voeg toe. Roerbak verder tot de aubergine beetgaar is.
-Snijd de tomaten in grote stukken en voeg samen met de rozemarijn en de tijm toe. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes stoven.
-Leg de stukken konijn in één laag in de ratatouille, druk goed aan en giet er zoveel wijn bij tot alles net onder staat.
-Stoof 45 minuten onder deksel en nog eens 15 minuten zonder deksel.
Dien op met lekker vers brood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De ratatouille met verse groentjes van eigen bodem past perfect bij een lekker stukje konijn. Laat het smaken!
Ingrediënten
1 kg konijnenbout
1 ajuin
3 teentjes knoflook
1/2 aubergine
3 tomaten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
olijfolie
peper
zout
500 ml droge witte wijn
1 ajuin
3 teentjes knoflook
1/2 aubergine
3 tomaten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
olijfolie
peper
zout
500 ml droge witte wijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494538
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht