Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Spoel de aardappelen grondig en wrijf ze in met olijfolie. Strooi er grof zout over. Leg op een bakplaat en zet gedurende 35 à 40 minuten (naar gelang de dikte van de aardappelen) in de oven.
-Rooster de noten en de pompoenpitten kort in een pan zonder vetstof en zet aan de kant.
-Snijd de pompoen en pastinaak in blokjes. Leg ze op een ingevette ovenschotel, strooi er komijn, peper en zout over. Besprenkel met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.
-Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.
-Bak de schelvis in wat boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-Breng de zure room op smaak met de bieslook, knoflook, peper en zout. Snijd de aardappelen half in en duw een beetje open.
- Verdeel er de wintergroenten, erwtjes en spinazie over.
-Strooi er de geroosterde noten over en serveer met de gebakken schelvis en zure room.
-Spoel de aardappelen grondig en wrijf ze in met olijfolie. Strooi er grof zout over. Leg op een bakplaat en zet gedurende 35 à 40 minuten (naar gelang de dikte van de aardappelen) in de oven.
-Rooster de noten en de pompoenpitten kort in een pan zonder vetstof en zet aan de kant.
-Snijd de pompoen en pastinaak in blokjes. Leg ze op een ingevette ovenschotel, strooi er komijn, peper en zout over. Besprenkel met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.
-Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.
-Bak de schelvis in wat boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-Breng de zure room op smaak met de bieslook, knoflook, peper en zout. Snijd de aardappelen half in en duw een beetje open.
- Verdeel er de wintergroenten, erwtjes en spinazie over.
-Strooi er de geroosterde noten over en serveer met de gebakken schelvis en zure room.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en gemakkelijk om te bereiden
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen
80 g erwten
250 g pompoen
100 g pastinaak
200 g spinazie
4 schelvisfilets
80 g notenmengeling
2 el pompoenpitten
2 el fijngehakte bieslook
200 g zure room
1 teentje knoflook, fijngeperst
2 el olie
1 el komijnpoeder
peper
zout
boter
80 g erwten
250 g pompoen
100 g pastinaak
200 g spinazie
4 schelvisfilets
80 g notenmengeling
2 el pompoenpitten
2 el fijngehakte bieslook
200 g zure room
1 teentje knoflook, fijngeperst
2 el olie
1 el komijnpoeder
peper
zout
boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494537
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht