Bereidingswijze
Snij alle groenten en schil de kurkuma.
Doe alle groenten (behalve de kurkuma) in een braadslee en voeg een beetje olijfolie toe en zet in de oven tot deze zacht en gaar zijn (30 min. op 190 graden)
Schil de vaste kokende aardappels
halveer de ui en snij deze in ringen
pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes
Doe de aardappels, ui, knoflook, venkelzaad en de olie in een mengkom en voeg zout toe. Meng alles en zet in de oven en schep regelmatig om tot de aardappels bruin en knapperig zijn. (190 graden 30 minuten)
Kook de kruimige aardappels tot deze gaar zijn
Kook de melk of bouillon
Maak de puree en zout deze af.
Haal de groenten uit de oven en doe deze in de blender. Voeg het stukje kurkuma, sambal en mosterd toe.
Vermeng de groente puree met de aardappel puree en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg voor de structuur van de puree evt. gebakken seitan of spek toe en serveer. Eet smakelijk.
Bak de (vega) schnitzel.
Doe alle groenten (behalve de kurkuma) in een braadslee en voeg een beetje olijfolie toe en zet in de oven tot deze zacht en gaar zijn (30 min. op 190 graden)
Schil de vaste kokende aardappels
halveer de ui en snij deze in ringen
pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes
Doe de aardappels, ui, knoflook, venkelzaad en de olie in een mengkom en voeg zout toe. Meng alles en zet in de oven en schep regelmatig om tot de aardappels bruin en knapperig zijn. (190 graden 30 minuten)
Kook de kruimige aardappels tot deze gaar zijn
Kook de melk of bouillon
Maak de puree en zout deze af.
Haal de groenten uit de oven en doe deze in de blender. Voeg het stukje kurkuma, sambal en mosterd toe.
Vermeng de groente puree met de aardappel puree en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg voor de structuur van de puree evt. gebakken seitan of spek toe en serveer. Eet smakelijk.
Bak de (vega) schnitzel.
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik zocht naar een puree met een uitgesproken smaak die goed in balans is. Dat is gelukt en kreeg hier zoveel verrassende reacties op dat ik dit recept de moeite waard vond om te delen.
Ingrediƫnten
1/2 knol selderij (blokjes van 1 cm)
1 winterpeen (geschild en in blokjes van 1 cm)
1 puntpaprika (grove stukken van 2 cm)
1 rode peper (halveren en pitjes verwijderen)
1/2 stengel citroen gras (fijn gesneden)
Verse kurkuma (2cm)
300gr vast kokende aardappels
1 ui (gehalveerd en in ringen gesneden)
2 teentjes knoflook (in kleine blokjes gesneden)
1/2 el venkelzaad
Olijfolie
300gr kruimige aardappels
200gr melk of bouillon
1tl (pittige) sambal
1tl grove mosterd
150gr Seitan of uitgebakken spek
100gr schnitzel (vega, kip, varken)
1 winterpeen (geschild en in blokjes van 1 cm)
1 puntpaprika (grove stukken van 2 cm)
1 rode peper (halveren en pitjes verwijderen)
1/2 stengel citroen gras (fijn gesneden)
Verse kurkuma (2cm)
300gr vast kokende aardappels
1 ui (gehalveerd en in ringen gesneden)
2 teentjes knoflook (in kleine blokjes gesneden)
1/2 el venkelzaad
Olijfolie
300gr kruimige aardappels
200gr melk of bouillon
1tl (pittige) sambal
1tl grove mosterd
150gr Seitan of uitgebakken spek
100gr schnitzel (vega, kip, varken)
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Blender
Blender
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494536
Homepage ID
3042786
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch