Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een half groentebouillonblokje in 20-25 minuten gaar. ***** Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Stamp een smeuïge puree met 2 el crème fraîche, de mosterd en peper naar smaak.
Bak ondertussen de bacon reepjes in een droge hapjespan knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de ui ringen enkele minuten in het overgebleven vet. Leg de ui bij het bacon.
Voeg eventueel wat olie aan de pan toe en roerbak de spinazie in porties om te laten slinken.
***** Maak ondertussen de balletjes. Kneed alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar en maak er een aantal balletjes van gelijke grootte van. Verwarm een scheutje vloeibare boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen en aan de balletjes toe te voegen. Laat ze in 10 minuutjes garen.
Ondertussen zijn je aardappelen gaar en maak je de stamppot. Druk het meeste vrijgekomen vocht uit de spinazie en werk de spinazie, de ui en de bacon door de puree. Breng op smaak met peper uit de molen.
Verdeel de stamppot over 2 borden, leg er de balletjes op. Giet er de saus over en garneer de balletjes met het geroosterde sesamzaad.
Bak ondertussen de bacon reepjes in een droge hapjespan knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de ui ringen enkele minuten in het overgebleven vet. Leg de ui bij het bacon.
Voeg eventueel wat olie aan de pan toe en roerbak de spinazie in porties om te laten slinken.
***** Maak ondertussen de balletjes. Kneed alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar en maak er een aantal balletjes van gelijke grootte van. Verwarm een scheutje vloeibare boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen en aan de balletjes toe te voegen. Laat ze in 10 minuutjes garen.
Ondertussen zijn je aardappelen gaar en maak je de stamppot. Druk het meeste vrijgekomen vocht uit de spinazie en werk de spinazie, de ui en de bacon door de puree. Breng op smaak met peper uit de molen.
Verdeel de stamppot over 2 borden, leg er de balletjes op. Giet er de saus over en garneer de balletjes met het geroosterde sesamzaad.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht lijkt wat omslachtig, maar als je alles voor de balletjes aan het gehakt toevoegt en alvast de balletjes maakt en alle ingrediënten voor de saus klaarzet en roert , heb je alles op tijd klaar. Terwijl de aardappelen koken, kun je de bacon bakken en de ui fruiten. Proef aan de saus en voeg zo nodig nog wat toe.
Ingrediënten
VOOR DE STAMPPOT
400 gram verse spinazie
400 gram geschilde stamppot aardappelen in stukken
1 kleine ui in kwart reepjes
75 gram bacon reepjes
2 tl mosterd naar keuze
2 el crème fraîche
peper uit de molen naar smaak
VOOR DE BALLETJES
100 gram rundergehakt
50 gram h.o.h gehakt
1 el Chilisaus
1 el ketjap
1 flinke teen knoflook geperst
1 tl sambal badjak
1 /2 el sojasaus
paneermeel naar eigen inzicht
1 el sesamzaadjes licht geroosterd( ter garnering)
VOOR DE SAUS
2 el ketjap
1 el sriracha
2 el ahornsiroop ( agave of honing)
scheutje heet water waarin een maggiblokje is opgelost
peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
puree stamper, pannen, dunschiller en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494534
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht