Bereidingswijze
Vlees inwrijven met zout en majoraan, gaar braden of grillen, zo mogelijk met harde brosse korst.
Perziken laten uitlekken. sap vermengen met de sambal, ketjap, knoflookpoeder of uitgeperst teentje knoflook, suiker, gemberpoeder, ve-tsin, citroensap, tomatenpuree.
deze saus onder goed roeren langzaam aan de kook brengen, daarna binden met maizena of aardappelmeel meekoken.
Perziken laten uitlekken. sap vermengen met de sambal, ketjap, knoflookpoeder of uitgeperst teentje knoflook, suiker, gemberpoeder, ve-tsin, citroensap, tomatenpuree.
deze saus onder goed roeren langzaam aan de kook brengen, daarna binden met maizena of aardappelmeel meekoken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk en lekker snel klaar
Ingrediƫnten
Mager varkensvlees naar behoefte
1 groot blik perziken
1 a 1? theelepel sambal
1 theelepel gemberpoeder
t theelepel ve-tsin
1 theelepel knoflookpoeder of 1 teentje knoflook.
1 blikje tomatenpuree
citroensap
zout
majoraan
potje atjar-tjampoer
3 eetlepels suiker
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel aardappelmeel (evt. maizena)
1 groot blik perziken
1 a 1? theelepel sambal
1 theelepel gemberpoeder
t theelepel ve-tsin
1 theelepel knoflookpoeder of 1 teentje knoflook.
1 blikje tomatenpuree
citroensap
zout
majoraan
potje atjar-tjampoer
3 eetlepels suiker
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel aardappelmeel (evt. maizena)
Leuke tips
Onder in een vleesschotel atjar-tjampoer, daarop het in plakjes gesneden vlees. Giet daaroverheen de saus. De perzike snij ik altijd in stukjes en geef die als fris hapje erbij.
Bij dit gerecht wordt droge rijst geserveerd.
Bij dit gerecht wordt droge rijst geserveerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494531
Homepage ID
3042774
Teller
0
Bron
Gekregen van een kennis
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht