JAJANGMYEON (Koreaanse noedels met zwaktebonen saus )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/23/2023 - 11:06
Bereidingswijze
Varkensvlees marinade :
-meng varkensschouder, mirin, gember, zout en peper en roer door elkaar. Opzij zetten.
Geroosterde jajang :
-Zet een grote koekenpan op laag vuur en voeg olie toe. Voeg zodra de olie heet is zwarte bonenpasta en suiker toe en roer door elkaar. Roer continu gedurende 3 tot 4 minuten om te roosteren.
-Giet het mengsel in een kleine kom en zet opzij.
Verzamelen :
-Plaats de koekenpan terug op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie toe en bak gemarineerd varkensvlees gedurende 3 tot 4 minuten.
-Voeg de garnalen toe en bak nog 2 minuten mee.
-Breng het mengsel van varkensvlees en garnalen over op een bord en zet apart.
-Plaats de koekenpan terug op middelhoog vuur. Voeg de resterende olie toe en fruit de ui 3 tot 4 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee.
-Giet het mengsel van varkensvlees en garnalen terug in de koekenpan en bak nog 2 tot 3 minuten.
-Roer geroosterde zwarte bonenpasta door het vlees- en groentemengsel tot het gelijkmatig is bedekt.
-Roer het water door het mengsel van de koekenpan tot de saus glad is en suddert.
-Voeg maizena-slurry toe en roer door elkaar tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur en houd warm.
-Vul een grote pan met water en zet op hoog vuur. Als het water begint te koken, voeg je de noedels toe en kook je, onder af en toe roeren, tot de noedels gaar zijn, maar nog een beetje taai, ongeveer 5 tot 6 minuten. Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze voorzichtig en snel af.
-Verdeel de noedels in kommen en bedek ze met soeplepels saus. Samenvoegen.
Afbeelding
JAJANGMYEON (Koreaanse noedels met zwaktebonen saus )
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De beste Jajangmyeon die je ooit zult hebben. Rijk en heerlijk gerecht met dikke udon-noedels die worden gesmoord en samengegooid in een zijdezachte, hartige zwarte bonensaus met in blokjes gesneden varkensvlees, courgette en ui.
Ingrediënten
varkensvlees marinade :
â–¢ 350 g in blokjes gesneden (zonder bot) varkensschouder
â–¢ 1 eetlepel mirin
â–¢ 1 theelepel fijngehakte gember
â–¢ 1/2 theelepel zout
â–¢ 1/8 theelepel zwarte peper
geroosterde jajang :
2 eetlepels neutrale olie
12 cl chunjang (Koreaanse zwarte bonenpasta)
1 eetlepel suiker
rest van het gerecht :
2 eetlepels neutrale olie
125 g gepelde, ontdarmde en gehakte grote garnalen (ongeveer 6)
2 in blokjes gesneden courgette
24 cl water
1 1/2 eetlepel maizena (gecombineerd met 3 eetlepels water)
700 g verse udon/jajangmyeon-noedels
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494530
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Jenny Parc
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester