Bereidingswijze
1. Bak indien nodig het brood op de laagste afbaktijd af (staat er bv. 8-10 minuten, bak dan 8 minuten). Snijd tijdens het bakken de bieslook en dille fijn, meng het, en zet dit klaar.
2. Snijd het brood na afbakken in de lengte door, zodat er een even dikke onder- als bovenkant is.
3. Bedek de binnenzijde van de onderkant met een laagje een kruidenkaas.
4. Bedek met een laagje slamelange.
5. Bedek de sla met 200g gerookte zalm.
6. Spuit over de zalm wat knoflooksaus en mosterd-dillesaus en smeer het uit.
7. Besprenkel vervolgens met wat wijnazijn en sesamolie.
8. Strooi de dille en bieslook eroverheen en smeer uit.
9. Bestrooi als laatste met een snufje zout en peper. Bovenkant broodje erop en doormidden snijden..
2. Snijd het brood na afbakken in de lengte door, zodat er een even dikke onder- als bovenkant is.
3. Bedek de binnenzijde van de onderkant met een laagje een kruidenkaas.
4. Bedek met een laagje slamelange.
5. Bedek de sla met 200g gerookte zalm.
6. Spuit over de zalm wat knoflooksaus en mosterd-dillesaus en smeer het uit.
7. Besprenkel vervolgens met wat wijnazijn en sesamolie.
8. Strooi de dille en bieslook eroverheen en smeer uit.
9. Bestrooi als laatste met een snufje zout en peper. Bovenkant broodje erop en doormidden snijden..
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit broodje gerookte zalm maak ik iedere week voor het gezin. Het wordt nooit saai, lekker met verse kruiden.
Ingrediƫnten
ciabatta of zuurdesembrood
200g gerookte zalm
klein zakje slamelange met rucola
10 g verse bieslook en 7,5g verse dille
knoflooksaus
mosterd-dillesaus
kuipje kruidenkaas
sesamolie
zout en peper
200g gerookte zalm
klein zakje slamelange met rucola
10 g verse bieslook en 7,5g verse dille
knoflooksaus
mosterd-dillesaus
kuipje kruidenkaas
sesamolie
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
snijplank
keukenmes
broodmes
kommetje
snijplank
keukenmes
broodmes
kommetje
Leuke tips
Voor een extra zuurtje kan het broodje bestrooid worden met een theelepel kappertjes of besprenkeld worden met wat citroensap.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494529
Homepage ID
3042769
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht