Bereidingswijze
Amandelen roosteren:
-Rooster de geschaafde amandelen lichtjes in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn (geen olie). Verwijder onmiddellijk en laat afkoelen.
Dressing:
- Schud de ingrediënten van de dressing in een pot tot de suiker is opgelost. (Dit is 3 weken houdbaar!)
Kool versnipperen:
- kool snijden : snijd 1 gleuf in de lengte door het midden (of 2, als het gigantisch is . Snijd vervolgens fijn zodat het versnipperd is. Gebruik gewoon het bovenste 1/2 - 2/3, meestal groene deel. Bewaar het dikke knapperige witte gedeelte voor een ander gebruik (uitstekend in roerbakgerechten!). zie foto !
Gooi alles behalve de knapperige noedels in een grote kom met geroosterde amandelen en groene uien. Giet de dressing erover en meng goed
- Voeg knapperige noedels toe! Roer de noedels vlak voor het opdienen door zodat ze knapperig blijven!
-Rooster de geschaafde amandelen lichtjes in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn (geen olie). Verwijder onmiddellijk en laat afkoelen.
Dressing:
- Schud de ingrediënten van de dressing in een pot tot de suiker is opgelost. (Dit is 3 weken houdbaar!)
Kool versnipperen:
- kool snijden : snijd 1 gleuf in de lengte door het midden (of 2, als het gigantisch is . Snijd vervolgens fijn zodat het versnipperd is. Gebruik gewoon het bovenste 1/2 - 2/3, meestal groene deel. Bewaar het dikke knapperige witte gedeelte voor een ander gebruik (uitstekend in roerbakgerechten!). zie foto !
Gooi alles behalve de knapperige noedels in een grote kom met geroosterde amandelen en groene uien. Giet de dressing erover en meng goed
- Voeg knapperige noedels toe! Roer de noedels vlak voor het opdienen door zodat ze knapperig blijven!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een soort Aziatische sla gemaakt met Wombok Chinese kool (Napa-kool), geroosterde amandelen en veel knapperige noedels, deze Chang's Crispy Noodle Salad is een topper in Australië en altijd winnaar bij barbecues in de achtertuin!
Ingrediënten
1 Chinese kool (wombok), of 1/2 reuzenkool
100 g Chang's knapperige noedels (in de winkel gekocht, de fijne niet dikke)
5 groene uien, diagonaal fijn gesneden
100 g geschaafde amandelen
DRESSING:
4 el witte azijn (gewoon gewone azijn, niets bijzonders!)
2 el witte suiker (of bruine)
2 eetlepels sojasaus, universele of lichte, GEEN donkere sojasaus
2 tl sesamolie, geroosterd (bruin, niet geel geroosterd)
5 el olijfolie
100 g Chang's knapperige noedels (in de winkel gekocht, de fijne niet dikke)
5 groene uien, diagonaal fijn gesneden
100 g geschaafde amandelen
DRESSING:
4 el witte azijn (gewoon gewone azijn, niets bijzonders!)
2 el witte suiker (of bruine)
2 eetlepels sojasaus, universele of lichte, GEEN donkere sojasaus
2 tl sesamolie, geroosterd (bruin, niet geel geroosterd)
5 el olijfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1494526
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chaf = Nagi
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch