Bereidingswijze
-Meng in een middelgrote kom gochujang, sojasaus, rijstwijnazijn, bruine suiker, sesamolie, gember en knoflook. -Bewaar 2 eetlepels en zet opzij.
-Meng alles zeer goed in een Ziploc-zak of grote kom het gochujang-mengsel en de kip; marineer minimaal 2 uur tot een nacht, maximaal 8 uur, en draai de zak af en toe.
- Giet de kip uit de marinade en gooi de marinade weg.
-Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Rijg kip aan spiesjes; borstel met koolzaadolie.
-Voeg spiesjes toe om te grillen en bak, af en toe draaiend, tot de kip volledig gaar is en een interne temperatuur van 74°C bereikt, ongeveer 10 minuten. Bestrijk spiesjes met gereserveerd gochujang-mengsel en bak nog eens 1-2 minuten.
- Serveer onmiddellijk, gegarneerd met groene ui en sesamzaadjes
-Meng alles zeer goed in een Ziploc-zak of grote kom het gochujang-mengsel en de kip; marineer minimaal 2 uur tot een nacht, maximaal 8 uur, en draai de zak af en toe.
- Giet de kip uit de marinade en gooi de marinade weg.
-Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Rijg kip aan spiesjes; borstel met koolzaadolie.
-Voeg spiesjes toe om te grillen en bak, af en toe draaiend, tot de kip volledig gaar is en een interne temperatuur van 74°C bereikt, ongeveer 10 minuten. Bestrijk spiesjes met gereserveerd gochujang-mengsel en bak nog eens 1-2 minuten.
- Serveer onmiddellijk, gegarneerd met groene ui en sesamzaadjes
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een geweldige combinatie van zoet en pittig! En de kip komt er perfect mals en sappig uit met een plakkerig glazuur om je vingers bij af te likken! Vooraleer we beginnen marineren we de kip minstens 2 u
Ingrediënten
6 cl gochujang ( Koreaanse rode peperpasta)
6 cl sojasaus
2 eetlepels gekruide rijstwijnazijn
2 eetlepels lichtbruine suiker
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 eetlepel vers geraspte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kg kippenborsten zonder vel, in stukken van 3 cm gesneden
1 ½ eetlepel koolzaadolie
1 groene ui, dun gesneden
½ theelepel geroosterde sesamzaadjes
6 cl sojasaus
2 eetlepels gekruide rijstwijnazijn
2 eetlepels lichtbruine suiker
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 eetlepel vers geraspte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kg kippenborsten zonder vel, in stukken van 3 cm gesneden
1 ½ eetlepel koolzaadolie
1 groene ui, dun gesneden
½ theelepel geroosterde sesamzaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
saté spiesjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494521
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest- Chungah - Damn Delicious
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht