Bereidingswijze
- Klop in een kleine kom oestersaus, sojasaus, knoflook, gember en Sriracha door elkaar; opzij zetten.
- Verhit 1 eetlepel koolzaadolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg noedels toe en bak, onder voortdurend roeren, tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 3-4 minuten; opzij zetten.
-Verhit de resterende 1 eetlepel koolzaadolie in de koekenpan.
-Voeg champignons toe en bak, vaak roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer paksoi erdoor tot het net geslonken is, ongeveer 1 minuut.
-Roer de noedels en het oestersausmengsel erdoor tot alles goed gecombineerd is, ongeveer 2 minuten. Roer de taugé erdoor.
Serveer onmiddellijk.
- Verhit 1 eetlepel koolzaadolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg noedels toe en bak, onder voortdurend roeren, tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 3-4 minuten; opzij zetten.
-Verhit de resterende 1 eetlepel koolzaadolie in de koekenpan.
-Voeg champignons toe en bak, vaak roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer paksoi erdoor tot het net geslonken is, ongeveer 1 minuut.
-Roer de noedels en het oestersausmengsel erdoor tot alles goed gecombineerd is, ongeveer 2 minuten. Roer de taugé erdoor.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sla het afhalen over en maak de BESTE chow mein thuis in minder dan 30 minuten! Perfect krokante noedels met paksoi, champignons + taugé!
Ingrediënten
6 cl oestersaus
1 eetlepel sojasaus
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels vers geraspte gember
1 theelepel Sriracha
1 pakket gebakken noedels in Hong Kong-stijl ( 450 g )
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels koolzaadolie
1 pakket shiitake-paddenstoelen (100 g)
4 baby paksoi, grof gehakt
200 g mung taugé, afgespoeld en uitgelekt
1 eetlepel sojasaus
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels vers geraspte gember
1 theelepel Sriracha
1 pakket gebakken noedels in Hong Kong-stijl ( 450 g )
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels koolzaadolie
1 pakket shiitake-paddenstoelen (100 g)
4 baby paksoi, grof gehakt
200 g mung taugé, afgespoeld en uitgelekt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494520
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Chungah - pinterest - Damn Delicious
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch