Bereidingswijze
Pate:
laat de pate goed op temp. komen meng vervolgens met de rest in een kom tot een smeuig geheel . dek af en zet tot gebruik koel weg.
ansjovis/paprika spread.:
Week de ansjovis ca. 30 minuten in de melk.
Neem de ansjovis uit de melk en spoel af onder koud stromend water. Dep de ansjovis goed droog met keukenpapier. Hak de ansjovis en de olijven grof en meng ze met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout , snijdt de parika grof in stukken , en puls het in je keuken machine tot een mooie spread zet koel weg tot gebruik.,
makreel spread:
Meng in een kommetje mayonaise met wasabi of mierikswortel. Bij voorkeur laat je dit minstens een half uurtje staan zodat de smaak van wasabi of mierikswortel goed in de mayo kan trekken.
Doe de makreel in een kom en pluk met twee vorken uit elkaar.
Snijd naar eigen smaak een hoeveelheid dille en bieslook fijn. Snipper het sjalotje heel fijn.
Schep mayo, dille, bieslook en sjalot door de makreel en breng op smaak met zout en peper.
Krab/garnalen salade:
laat de krab uitlekken stort op een bord en pluis even uit naar balijntje, harde stukjes etc.
dan alles in een kom omscheppen , koel voor gebruik.
laat de pate goed op temp. komen meng vervolgens met de rest in een kom tot een smeuig geheel . dek af en zet tot gebruik koel weg.
ansjovis/paprika spread.:
Week de ansjovis ca. 30 minuten in de melk.
Neem de ansjovis uit de melk en spoel af onder koud stromend water. Dep de ansjovis goed droog met keukenpapier. Hak de ansjovis en de olijven grof en meng ze met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout , snijdt de parika grof in stukken , en puls het in je keuken machine tot een mooie spread zet koel weg tot gebruik.,
makreel spread:
Meng in een kommetje mayonaise met wasabi of mierikswortel. Bij voorkeur laat je dit minstens een half uurtje staan zodat de smaak van wasabi of mierikswortel goed in de mayo kan trekken.
Doe de makreel in een kom en pluk met twee vorken uit elkaar.
Snijd naar eigen smaak een hoeveelheid dille en bieslook fijn. Snipper het sjalotje heel fijn.
Schep mayo, dille, bieslook en sjalot door de makreel en breng op smaak met zout en peper.
Krab/garnalen salade:
laat de krab uitlekken stort op een bord en pluis even uit naar balijntje, harde stukjes etc.
dan alles in een kom omscheppen , koel voor gebruik.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ok het werdt wel weer eens tijd , de oudere lezers weten het wel.
het is pas woensdag maar dat maakt niet uit , dit maak je , zet in kommen op tafel met een lepel er in zodat iedereen kan pakken wat ie wil , 2 dagen van te voren klaar te maken en voor de rest geen omkijken naar.
het is pas woensdag maar dat maakt niet uit , dit maak je , zet in kommen op tafel met een lepel er in zodat iedereen kan pakken wat ie wil , 2 dagen van te voren klaar te maken en voor de rest geen omkijken naar.
Ingrediënten
Pate:
200 gram cranberry pate
1 el. kookroom
1 el. cognac
paar druppels worchest saus.
1 el. champignons uit pot uitgelekt in kleine blokjes gesneden
ansjovis parika spread :
3 paprikas groot uit pot uitgelekt
1 el olijfolie
zout en peper
suiker ( naar smaak )
1 blikje gezouten ansjovis
5 el melk
100 gr, zwarte olijven (zonder pit)
makreel spread:
2 gerookte makreelfilets of 2 blikjes makreel
1 sjalotje
Verse bieslook en dille
2 el mayonaise
1 tl wasabipasta of mierikswortelpuree
Versgemalen zeezout en zwarte peper, gerookt paprika poeder voor over de salade.
Krab/garnalen smeersel.
2 blikjes krab uitgelekt & uitgepluist ( kan af en toe nog wat harde stukjes in zitten.)
100 gr. hollandse garnalen of rievier kreeftjes maar hak die dan wat kleiner.
1 el, droge sherry
paar druppels worchestersaus
2 druppels tabasco
1 tl, gerookt paprikapoeder zoet.
2 el belgische mayo
1 el roomkaas naturel
peper & zout.
Brood:
veel brood , kies stokbroden , donker zuurdezem , roggebrood rondjes , toast ,
200 gram cranberry pate
1 el. kookroom
1 el. cognac
paar druppels worchest saus.
1 el. champignons uit pot uitgelekt in kleine blokjes gesneden
ansjovis parika spread :
3 paprikas groot uit pot uitgelekt
1 el olijfolie
zout en peper
suiker ( naar smaak )
1 blikje gezouten ansjovis
5 el melk
100 gr, zwarte olijven (zonder pit)
makreel spread:
2 gerookte makreelfilets of 2 blikjes makreel
1 sjalotje
Verse bieslook en dille
2 el mayonaise
1 tl wasabipasta of mierikswortelpuree
Versgemalen zeezout en zwarte peper, gerookt paprika poeder voor over de salade.
Krab/garnalen smeersel.
2 blikjes krab uitgelekt & uitgepluist ( kan af en toe nog wat harde stukjes in zitten.)
100 gr. hollandse garnalen of rievier kreeftjes maar hak die dan wat kleiner.
1 el, droge sherry
paar druppels worchestersaus
2 druppels tabasco
1 tl, gerookt paprikapoeder zoet.
2 el belgische mayo
1 el roomkaas naturel
peper & zout.
Brood:
veel brood , kies stokbroden , donker zuurdezem , roggebrood rondjes , toast ,
Hulpmiddelen & keukengerei
Kommen
lepels
keuken machine of staaf mixxer
vorken en lepels
lepels
keuken machine of staaf mixxer
vorken en lepels
Leuke tips
Buiten brood kan je ook schijven komkommer , bleekselderij stengels etc gebruiken,
neem ook bv mini pita of druk mooie broodrondjes met een glas uit bv een plak brioche ( das zalig met de krabsalade )
neem ook bv mini pita of druk mooie broodrondjes met een glas uit bv een plak brioche ( das zalig met de krabsalade )
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494519
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
Diverse sites maar elk recept aangepast , pate is eigen .
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht