Bereidingswijze
-Doe een plakje runderrollade, een varkenskotelet of karbonade in een zak met ritssluiting of tussen twee stukken plasticfolie en sla het met een vleesvermalser of deegroller tot het heel dun maar niet gescheurd is. In het ideale geval wilt u dat het de dikte heeft van vleeswaren, minder dan 3 mm dik. Herhaal met de rest van het varkensvlees.
-Roer in een kleine kom de wijn, knoflook, laurierblaadjes, azijn, paprika en zout door elkaar.
-Leg de plakjes varkensvlees in een ondiepe pan en giet de marinade erover. Roer het varkensvlees door de vloeistof en zorg ervoor dat de plakjes bijna onder water staan. Zet de pan 1 tot 1 1/2 uur in de koelkast en roer het vlees meerdere keren.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur tot deze zeer heet is en voeg de reuzel toe. Bak de bifanas snel gaar, ongeveer 1 minuut per kant. Voeg meer reuzel toe als de pan dreigt uit te drogen. Leg de gebakken bifanas op een bord.
-Gooi de laurierblaadjes weg en giet de gereserveerde marinade in de pan en schraap alle vastzittende stukjes weg. Laat het mengsel koken tot het ongeveer 1/3, 4 tot 6 minuten is ingekookt.
-Voeg de bifanas terug toe aan de koekenpan, zet het vuur laag en laat sudderen om ze op te warmen.
-Snijd de broodjes doormidden. Lepel wat van de saus over elke helft, beleg met het varkensvlees en serveer, indien gewenst, met de mosterd en piri-piri saus.
-Roer in een kleine kom de wijn, knoflook, laurierblaadjes, azijn, paprika en zout door elkaar.
-Leg de plakjes varkensvlees in een ondiepe pan en giet de marinade erover. Roer het varkensvlees door de vloeistof en zorg ervoor dat de plakjes bijna onder water staan. Zet de pan 1 tot 1 1/2 uur in de koelkast en roer het vlees meerdere keren.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur tot deze zeer heet is en voeg de reuzel toe. Bak de bifanas snel gaar, ongeveer 1 minuut per kant. Voeg meer reuzel toe als de pan dreigt uit te drogen. Leg de gebakken bifanas op een bord.
-Gooi de laurierblaadjes weg en giet de gereserveerde marinade in de pan en schraap alle vastzittende stukjes weg. Laat het mengsel koken tot het ongeveer 1/3, 4 tot 6 minuten is ingekookt.
-Voeg de bifanas terug toe aan de koekenpan, zet het vuur laag en laat sudderen om ze op te warmen.
-Snijd de broodjes doormidden. Lepel wat van de saus over elke helft, beleg met het varkensvlees en serveer, indien gewenst, met de mosterd en piri-piri saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bifanas zijn traditionele Portugese sandwiches gemaakt met dunne plakjes varkensvlees die worden gemarineerd en gestoofd in een saus van witte wijn, knoflook en paprika en geserveerd op zachte broodjes met veel mosterd en piri-piri saus.
Ingrediënten
750 g gesneden varkenskarbonade, schnitzels of dun gesneden varkenskarbonades zonder bot, ontdaan van vet
36cl droge witte wijn
6 teentjes knoflook gehakt
2 laurierblaadjes in tweeën gebroken
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel zoete paprika
2 theelepels zout
3 eetlepels reuzel
Papo secos of knapperige broodjes om te serveren
Mosterd en piri-piri saus om erbij te serveren (optioneel)
36cl droge witte wijn
6 teentjes knoflook gehakt
2 laurierblaadjes in tweeën gebroken
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel zoete paprika
2 theelepels zout
3 eetlepels reuzel
Papo secos of knapperige broodjes om te serveren
Mosterd en piri-piri saus om erbij te serveren (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494515
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = David Leite
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht