Bereidingswijze
1. Laat de garnalen 1-2 minuten ontdooien in een bak met heet water. Dep de garnalen hierna weer droog. Snipper ondertussen de ui en verwijder de schil van de knoflook. Snijdt de asperges in stukken van ongeveer 2-3 centimeter.
2. Breng de penne aan de kook in een ruime pan met water. Voeg een klein snufje zout toe. Kook de penne tot deze beetgaar zijn en giet ze vervolgens af.
3. Verhit een beetje olijfolie in een wok. Kruid de garnalen met peper, zout en paprikapoeder. Wok de garnalen zo'n 7-8 minuten op middelhoog vuur totdat deze mooi van kleur zijn en een stevige bite hebben. Haal de pan vervolgens van het vuur en schep de garnalen even in een schaaltje.
4. Verhit de roomboter in een ruime koekenpan tot deze volledig is gesmolten. Fruit de ui en knoflook voor enkele minuten op middelhoog vuur. Doe de knoflook in een knoflookpers voordat je deze in de pan doet of snij de knoflook in hele kleine stukjes. Voeg de bloem en een snufje oregano toe. Voeg vervolgens de kookroom toe en een schepje kookwater van de pasta. Roer de pan even goed door en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas in 3 delen toe. Blijf goed roeren. Voeg nu de asperges toe en laat het geheel op laag vuur nog zo'n 4-5 minuten pruttelen. Gooi nu de garnalen erbij. Voeg vervolgens peper, zout, Italiaanse kruiden en chilipoeder toe naar smaak. Voeg hierna de penne toe en roer de pan nogmaals goed door.
5. Bestrooi de pasta met wat chilivlokken en plaatgesneden peterselie voor de finishing touch.
6. Eet smakelijk!
2. Breng de penne aan de kook in een ruime pan met water. Voeg een klein snufje zout toe. Kook de penne tot deze beetgaar zijn en giet ze vervolgens af.
3. Verhit een beetje olijfolie in een wok. Kruid de garnalen met peper, zout en paprikapoeder. Wok de garnalen zo'n 7-8 minuten op middelhoog vuur totdat deze mooi van kleur zijn en een stevige bite hebben. Haal de pan vervolgens van het vuur en schep de garnalen even in een schaaltje.
4. Verhit de roomboter in een ruime koekenpan tot deze volledig is gesmolten. Fruit de ui en knoflook voor enkele minuten op middelhoog vuur. Doe de knoflook in een knoflookpers voordat je deze in de pan doet of snij de knoflook in hele kleine stukjes. Voeg de bloem en een snufje oregano toe. Voeg vervolgens de kookroom toe en een schepje kookwater van de pasta. Roer de pan even goed door en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas in 3 delen toe. Blijf goed roeren. Voeg nu de asperges toe en laat het geheel op laag vuur nog zo'n 4-5 minuten pruttelen. Gooi nu de garnalen erbij. Voeg vervolgens peper, zout, Italiaanse kruiden en chilipoeder toe naar smaak. Voeg hierna de penne toe en roer de pan nogmaals goed door.
5. Bestrooi de pasta met wat chilivlokken en plaatgesneden peterselie voor de finishing touch.
6. Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb het recept bedacht door wat ingrediƫnten van andere recepten te combineren. De reacties op dit recept waren super positief, dus besloot ik het met jullie te delen!
Ingrediƫnten
225 gram penne, 250 milliliter kookroom, 150 gram Parmezaanse kaas, 350 gram gepelde diepvries garnalen, 1 rode ui, 4 tenen knoflook, 300 gram groene asperges, 62,5 gram ongezouten roomboter, peper, zout, paprika poeder, Italiaanse kruiden, oregano, chilipoeder, chilivlokken, peterselie, 1 theelepel bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Kaasrasp, keukenmes, knoflookpers
Leuke tips
Bestrooi de pasta met nog wat Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494514
Homepage ID
3042744
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht