Bereidingswijze
1. Snijd de flespompoen met een scherp mes in de lengte doormidden en dan nog eens doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de pompoen in blokjes van 3 x 3 cm.
2. Verwijder de uiteindes van de zoete aardappels en rasp de schil er af. Snijd ze daarna in blokjes of plakken.
3. Verwijder de schil van de gember en snijd de gember heel fijn. Snijd de rode ui en peterselie ook fijn.
4. Doe de pompoen blokjes en zoete aardappels samen in een grote pan met voldoende water. Breng aan de kook en kook 10 minuten.
5. Giet het water goed af en voeg daarna de gember toe. Stamp alles fijn met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
6. Voeg de ui en peterselie toe en roer deze erdoorheen.
7. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer elk bord met feta, pecannoten en peterselie.
2. Verwijder de uiteindes van de zoete aardappels en rasp de schil er af. Snijd ze daarna in blokjes of plakken.
3. Verwijder de schil van de gember en snijd de gember heel fijn. Snijd de rode ui en peterselie ook fijn.
4. Doe de pompoen blokjes en zoete aardappels samen in een grote pan met voldoende water. Breng aan de kook en kook 10 minuten.
5. Giet het water goed af en voeg daarna de gember toe. Stamp alles fijn met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
6. Voeg de ui en peterselie toe en roer deze erdoorheen.
7. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer elk bord met feta, pecannoten en peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pompoenen en zoete aardappelen gekocht op de markt en dit recept gevonden op internet. Het bleek heerlijk, dus een vermelding waard op smulweb.
Ingrediënten
1 flespompoen
2 zoete aardappels (700 gram)
1 kleine rode ui
Blokje verse gember 2×1 cm
120 gram feta of witte saladekaas
80 gram pecannoten
Handje verse peterselie
Snufje peper en zout
2 zoete aardappels (700 gram)
1 kleine rode ui
Blokje verse gember 2×1 cm
120 gram feta of witte saladekaas
80 gram pecannoten
Handje verse peterselie
Snufje peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote diepe pan
Stamper
Groot scherp mes
Stamper
Groot scherp mes
Leuke tips
Past in een koolhydraatarm dieet. Wij eten het met een stukje vlees. Varkenshaasje met fetasaus of gehaktballetje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494512
Homepage ID
453489
Teller
0
Bron
Zonderzooi.com
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht