Bereidingswijze
-Snijd de rode kool in dunne reepjes( kan ook k%k.) Pers de halve limoen en uit en meng het limoensap met de helft van de sesamolie. Voeg deze toe bij de rode kool samen met de wortel julienne. Hak de koriander/peterselie fijn en voeg de helft toe, roer goed door. Houd de rest van de koriander apart voor garnering.
-Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Verhit de resterende sesamolie in een andere koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin.
-Snijd de broodjes aan de boven kant in de lengte in, snijd niet helemaal door. Duw de zijkanten van het broodje iets uit elkaar en beleg met de worst. Top met het rode kool mengsel, gevolgd door gefrituurde uitjes, koriander/peterselie en sesamzaadjes.
Drizzle de sriracha saus over de hotdog. Serveer met kroepoek.
-Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Verhit de resterende sesamolie in een andere koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin.
-Snijd de broodjes aan de boven kant in de lengte in, snijd niet helemaal door. Duw de zijkanten van het broodje iets uit elkaar en beleg met de worst. Top met het rode kool mengsel, gevolgd door gefrituurde uitjes, koriander/peterselie en sesamzaadjes.
Drizzle de sriracha saus over de hotdog. Serveer met kroepoek.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik wist het niet maar de hotdogpuristen wel , je hebt dus een toploader of side loader hotdogbroodje , bij een sideloader snij je dus aan de zijkant in en houd je dus de gehele bovenkant van je broodje intakt, je legt het broodje evengoed op zijn rug om te vullen, tot zover de feitjes, waarom deze ? ik van aziatisch, maar er is 1 ingredient wat ik wilde testen met een hotdog , rode kool ,
Ingrediënten
-125 gr rode kool
- ½ limoen
- 2 el sesamolie
- 30 gr wortel julienne
- 1 el gefrituurde uitjes
- 2 runderchipolata worstjes/ welke worst je ook lekker vindt ik vindt rund vaak te snel droog worden.
ik had wel chipolata maar dan van varken.
- 2 hotdog broodjes
- 1 tl witte sesamzaadjes
- 2 takjes koriander ( optioneel, ik heb een gen tegen dat spul dus ik doe platte peterselie )
- ½ el Srirachasaus
- Kroepoek
- ½ limoen
- 2 el sesamolie
- 30 gr wortel julienne
- 1 el gefrituurde uitjes
- 2 runderchipolata worstjes/ welke worst je ook lekker vindt ik vindt rund vaak te snel droog worden.
ik had wel chipolata maar dan van varken.
- 2 hotdog broodjes
- 1 tl witte sesamzaadjes
- 2 takjes koriander ( optioneel, ik heb een gen tegen dat spul dus ik doe platte peterselie )
- ½ el Srirachasaus
- Kroepoek
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
koekenpan
messen etc.
koekenpan
messen etc.
Leuke tips
is sriracha je te heet ga dan niet voor ketchup of bbq saus , veel te zoet , dan liever wasabi mayo of kewpi mayo,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494511
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
AD.nl
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht