Bereidingswijze
Smelt de boter in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg dan de blokjes vlees en de paprika reepjes toe en bak 2 minuten mee.
Roer de tomatenpuree erdoor en bestrooi de inhoud met het paprikapoeder , de karwijzaadjes en 25 gram van de bloem. Roer alles stevig door elkaar en bak 3 minuten. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, het water, de laurier en de 2 bouillonblokken toe.
Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes garen.
Maak ondertussen de peperselienoedels.
Klop het ei met een flinke snuf zout en een beetje water los. Voeg dan beetje bij beetje de resterende 75 gram bloem toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog wat plakkerig is. Kneed er de gesnipperde peterselie door en rol 2 strengen van het deeg.
Snij het deeg in stukjes van 1 cm en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd aan de soep toe. Breng de soep pittig op smaak met gemalen peper en eventueel nog wat zout. Bestrooi de soep met extra peterselie.
Serveer de soep met een kommetje zure room om door de soep te roeren.
Roer de tomatenpuree erdoor en bestrooi de inhoud met het paprikapoeder , de karwijzaadjes en 25 gram van de bloem. Roer alles stevig door elkaar en bak 3 minuten. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, het water, de laurier en de 2 bouillonblokken toe.
Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes garen.
Maak ondertussen de peperselienoedels.
Klop het ei met een flinke snuf zout en een beetje water los. Voeg dan beetje bij beetje de resterende 75 gram bloem toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog wat plakkerig is. Kneed er de gesnipperde peterselie door en rol 2 strengen van het deeg.
Snij het deeg in stukjes van 1 cm en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd aan de soep toe. Breng de soep pittig op smaak met gemalen peper en eventueel nog wat zout. Bestrooi de soep met extra peterselie.
Serveer de soep met een kommetje zure room om door de soep te roeren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Minstens zo belangrijk als het “ PEKSKE “en het “ PILSKE “ is goed eten voor een stevige bodem.En deze goulashsoep met peterselienoedels legt een stevige en lekkere bodem voordat je je in het feestgedruis stort. Uiteraard ook een verrukkelijke soep zonder CARNAVAL. Maak de soep daags van te voren dan smaakt deze soep nóg beter. In 30 minuten is je soep klaar om aan 2 uur koken te beginnen. Eventueel kun je het laatste half uur van de kooktijd aardappel in de soep mee garen om een maaltijdsoep te creëren. Maar aparter is om csipetke ( Hongaarse deegnoedels ) aan de soep toe te voegen. Lekker met peterselie erdoor gekneed.
Ingrediënten
2 grote uien grof gesnipperd
2 paprika schoon in reepjes ( rood en geel)
500 gram sukadelap in eetbare blokjes
50 gram ongezouten roomboter
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomatenpuree ( 400 gram)
2 ½ blik water
1 el mild paprikapoeder
2 tl karwijzaad
100 gram bloem
2 blok runderbouillon ( minder zout)
1 laurierblad
1 ei
2 el fijngehakte blad peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, snijplank en mes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494510
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de krant Janneke Philippi. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht