Bereidingswijze
Leg een paprika onder een hete gril tot het vel zwart ziet of goed loslaat.
Daarna 10 minuten in een afgesloten plastic zak en dan ontvellen.
Dit kan ook zonder, maar ik vind dit lekkerder.
Snijdt dunne repen van de aubergine, zo krijg je gelijke plakken.
Bak deze plakken in de olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijdt een andere aubergine en een courgette in kleine blokjes.
Bak ze in aparte pannen en laat goed uitlekken.
Snijdt ook de ui klein en begin met deze langzaam uit te bakken.
Knoflook erbij en even mee bakken.
Courgette en aubergine toevoegen.
Rozemarijn, tijm en laurier toevoegen.
Naar smaak zout en peper.
15 Ć” 20 minuten zachtjes stoven.
Smeer een ramequin in met olijfolie.
Bedek deze met de dunne, uitgebakken plakken aubergine.
Vul nu de bakjes met de ratatouille en vouw de aubergines naar binnen.
Laat helemaal afkoelen en zet nog een uur in de koelkast.
Kruis de trostomaten in en dompel ze plm 1 min in kokend water. Afkoelen onder koude kraan en ontvellen.
Doe de tomaten in een blender en maak op smaak met bijv, rozemarijn,. knoflook, ui zout peper.
Daarna 10 minuten in een afgesloten plastic zak en dan ontvellen.
Dit kan ook zonder, maar ik vind dit lekkerder.
Snijdt dunne repen van de aubergine, zo krijg je gelijke plakken.
Bak deze plakken in de olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijdt een andere aubergine en een courgette in kleine blokjes.
Bak ze in aparte pannen en laat goed uitlekken.
Snijdt ook de ui klein en begin met deze langzaam uit te bakken.
Knoflook erbij en even mee bakken.
Courgette en aubergine toevoegen.
Rozemarijn, tijm en laurier toevoegen.
Naar smaak zout en peper.
15 Ć” 20 minuten zachtjes stoven.
Smeer een ramequin in met olijfolie.
Bedek deze met de dunne, uitgebakken plakken aubergine.
Vul nu de bakjes met de ratatouille en vouw de aubergines naar binnen.
Laat helemaal afkoelen en zet nog een uur in de koelkast.
Kruis de trostomaten in en dompel ze plm 1 min in kokend water. Afkoelen onder koude kraan en ontvellen.
Doe de tomaten in een blender en maak op smaak met bijv, rozemarijn,. knoflook, ui zout peper.
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ratatouille is een over bekend gerecht waar wel 999 variaties op zijn.
Hier is er nog een.
Hier is er nog een.
Ingrediƫnten
aubergine
ui
knoflook
courgette
tros tomaten
paprika
olijfolie
tijm
rozemarijn
ui
knoflook
courgette
tros tomaten
paprika
olijfolie
tijm
rozemarijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Handig is een mandoline
Leuke tips
Serveren
* haal de bakjes ratatouille op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen. Even in de oven kan ook.
* Doe een beetje van de tomaten op een plat bordje.
* Haal de ratatouille uit het bakje. Houd je hand of een spatel eronder.
* Leg in het midden van het bord.
Versier evt met een takje peterselie
* haal de bakjes ratatouille op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen. Even in de oven kan ook.
* Doe een beetje van de tomaten op een plat bordje.
* Haal de ratatouille uit het bakje. Houd je hand of een spatel eronder.
* Leg in het midden van het bord.
Versier evt met een takje peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1494506
Homepage ID
1414736
Teller
0
Bron
Het komt voor in veel Franse kookboeken. Dit is nav een tv uitzending.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch