Bereidingswijze
Begin met de puntjes/bollen , snijdt ze doormidden , druk nu met je duimen vanuit het midden een gleuf er in zodat aan de buitenrand een soort van " dijkje " onstaat, hoeft niet heel diep . genoeg om er een flinke lading vulling in te gooien. gril kort voor 1 minuut , haal uit koel af
verwarm je pan op laag vuur , maak je paddenstoel schoon met een borstel of keukenpapier ( nooit wassen! ) snijdt zo groot of klein als je wil en laat met voorzichtig roeren al het vocht er uit lopen, giet het vocht af , zet voor hoog en bak 2 minutjes , schep uit in een kom en maak je pan even schoon.
zet de pan weer op laag vuur en voeg de spekjes toe , die gaan hun vet verliezen , geen olie of boter nodig dus, zet op middel heet en voeg knof, ui , tabasco /worcester en cajene toe roerbak even goed door elkaar, zet het vuur weer laag en voeg de heksenkaas toe mix goed ,dan de paddenstoelen en laat zeker 5 minuten pruttelen.
vul nu de broodjes en bestooi met gruyere , gril tot dat de kaas smelt maar niet op de hoogste stand ,
verwarm je pan op laag vuur , maak je paddenstoel schoon met een borstel of keukenpapier ( nooit wassen! ) snijdt zo groot of klein als je wil en laat met voorzichtig roeren al het vocht er uit lopen, giet het vocht af , zet voor hoog en bak 2 minutjes , schep uit in een kom en maak je pan even schoon.
zet de pan weer op laag vuur en voeg de spekjes toe , die gaan hun vet verliezen , geen olie of boter nodig dus, zet op middel heet en voeg knof, ui , tabasco /worcester en cajene toe roerbak even goed door elkaar, zet het vuur weer laag en voeg de heksenkaas toe mix goed ,dan de paddenstoelen en laat zeker 5 minuten pruttelen.
vul nu de broodjes en bestooi met gruyere , gril tot dat de kaas smelt maar niet op de hoogste stand ,
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toast champignons heerlijk jaren 70 bistro gerecht , ik dacht kan dat nou is niet wat anders.
beetje pielen en het kwam weer helemaal goed.
beetje pielen en het kwam weer helemaal goed.
Ingrediƫnten
2 grote zachte witte punten of bollen
halve rode ui gesnipperd
400 gram paddenstoelen gemengd das het lekkerste , alles kan .
1 tl. knof pasta
50 gram spekjes
4 el.heksenkaas
1 tl gerookt paprika poeder.
paar druppels tabasco en worchestersaus
50 gram gruyere geraspt
bosuitje voor garnering.
halve rode ui gesnipperd
400 gram paddenstoelen gemengd das het lekkerste , alles kan .
1 tl. knof pasta
50 gram spekjes
4 el.heksenkaas
1 tl gerookt paprika poeder.
paar druppels tabasco en worchestersaus
50 gram gruyere geraspt
bosuitje voor garnering.
Hulpmiddelen & keukengerei
Gril
schuimspaan
spatel
kommen
lepel
diepe koekenpan
schuimspaan
spatel
kommen
lepel
diepe koekenpan
Leuke tips
Je zult redelijk wat over houden en dat is precies de bedoeling , laat goed afkoelen en het is 2 a 3 dagen houdbaar ,
schuif dus gewoon nogmaals een snee witbrood met het prutje in de oven en geniet voor een 2e keer , of seveer met rijst of in een ragout bakje of als saus bij een varkens haas , dan moet je het wel iets verdunnen met iets van bouillon , ik kom daar nooit aan toe , ik pak een lepel en eet de pan leeg zonder brood
schuif dus gewoon nogmaals een snee witbrood met het prutje in de oven en geniet voor een 2e keer , of seveer met rijst of in een ragout bakje of als saus bij een varkens haas , dan moet je het wel iets verdunnen met iets van bouillon , ik kom daar nooit aan toe , ik pak een lepel en eet de pan leeg zonder brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494505
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht