Bereidingswijze
-Kook ramennoedels in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten; spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
-Klop in een middelgrote kom runderbouillon, oestersaus, rijstwijnazijn en Sriracha bij elkaar.
-Verhit sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rundergehakt en ui toe en bak tot het rundvlees bruin is, ongeveer 3-5 minuten, zorg ervoor dat het vlees verkruimelt terwijl het bakt; overtollig vet afvoeren.
-Roer knoflook en gember erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Roer het runderbouillonmengsel erdoor en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de koekenpan.
-Roer de ramen-noedels erdoor tot ze zijn verwarmd en gelijkmatig zijn bedekt met saus, ongeveer 1-2 minuten.
Serveer onmiddellijk, indien gewenst gegarneerd met groene uien en sesamzaadjes.
-Klop in een middelgrote kom runderbouillon, oestersaus, rijstwijnazijn en Sriracha bij elkaar.
-Verhit sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rundergehakt en ui toe en bak tot het rundvlees bruin is, ongeveer 3-5 minuten, zorg ervoor dat het vlees verkruimelt terwijl het bakt; overtollig vet afvoeren.
-Roer knoflook en gember erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Roer het runderbouillonmengsel erdoor en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de koekenpan.
-Roer de ramen-noedels erdoor tot ze zijn verwarmd en gelijkmatig zijn bedekt met saus, ongeveer 1-2 minuten.
Serveer onmiddellijk, indien gewenst gegarneerd met groene uien en sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel, gemakkelijk en budgetvriendelijk met noedels en rundergehakt voor een geweldige, pittige roerbakmaaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn!
Ingrediënten
200 g instant ramen noodles
8 cl runderbouillon
6 cl oestersaus
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 theelepel Sriracha, of meer, naar smaak
1 eetlepel geroosterde sesamolie
500 g rundergehakt
200 g in blokjes gesneden zoete ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vers geraspte gember
2 groene uien, in dunne plakjes gesneden
½ theelepel geroosterde sesamzaadjes
8 cl runderbouillon
6 cl oestersaus
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 theelepel Sriracha, of meer, naar smaak
1 eetlepel geroosterde sesamolie
500 g rundergehakt
200 g in blokjes gesneden zoete ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vers geraspte gember
2 groene uien, in dunne plakjes gesneden
½ theelepel geroosterde sesamzaadjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494504
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Chungah
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht