Thaise kokos curry soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/19/2023 - 10:55
Bereidingswijze
-Verhit kokosolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
-voeg paprika en ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de rode currypasta, gember en knoflook erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Klop geleidelijk kippenbouillon, tomatensaus, vissaus en bruine suiker erdoor. Aan de kook brengen; zet het vuur lager en laat sudderen tot de smaken zijn gemengd, ongeveer 10-15 minuten.
-Roer de kokosmelk erdoor en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot het is ingekookt en iets ingedikt.
-Roer de garnalen erdoor en kook, af en toe roerend, tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten.

-Haal van het vuur; roer basilicum, koriander en limoensap erdoor; breng op smaak met peper en zout.

Serveer direct
Afbeelding
Thaise kokos curry soep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sla de afhaalmaaltijden over! Dit wordt jouw go-to recept voor Thaise currysoep! Serveer met verse Thaise basilicum, koriander en limoensap. Zo gezellig, zo goed.
Ingrediënten
2 eetlepels kokosolie
1 grote rode paprika, in dunne plakjes
1 grote gele paprika, in dunne plakjes gesneden
1 middelgrote rode ui, dun gesneden
3 eetlepels rode currypasta
1 eetlepel vers geraspte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 cl kippenbouillon
1 blikje tomatensaus ( 220 g)
1 ½ eetlepel vissaus
2 theelepels bruine suiker
1 (13,5-ounce) kan kokosmelk
750 g middelgrote scampi, gepeld en ontdarmd
40 g gehakte verse Thaise basilicumblaadjes
30 g gehakte verse korianderblaadjes
2 eetlepels vers geperst limoensap
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494503
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Chungah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester