Bereidingswijze
-Verhit kokosolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
-voeg paprika en ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de rode currypasta, gember en knoflook erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Klop geleidelijk kippenbouillon, tomatensaus, vissaus en bruine suiker erdoor. Aan de kook brengen; zet het vuur lager en laat sudderen tot de smaken zijn gemengd, ongeveer 10-15 minuten.
-Roer de kokosmelk erdoor en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot het is ingekookt en iets ingedikt.
-Roer de garnalen erdoor en kook, af en toe roerend, tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten.
-Haal van het vuur; roer basilicum, koriander en limoensap erdoor; breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct
-voeg paprika en ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de rode currypasta, gember en knoflook erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Klop geleidelijk kippenbouillon, tomatensaus, vissaus en bruine suiker erdoor. Aan de kook brengen; zet het vuur lager en laat sudderen tot de smaken zijn gemengd, ongeveer 10-15 minuten.
-Roer de kokosmelk erdoor en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot het is ingekookt en iets ingedikt.
-Roer de garnalen erdoor en kook, af en toe roerend, tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten.
-Haal van het vuur; roer basilicum, koriander en limoensap erdoor; breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sla de afhaalmaaltijden over! Dit wordt jouw go-to recept voor Thaise currysoep! Serveer met verse Thaise basilicum, koriander en limoensap. Zo gezellig, zo goed.
Ingrediënten
2 eetlepels kokosolie
1 grote rode paprika, in dunne plakjes
1 grote gele paprika, in dunne plakjes gesneden
1 middelgrote rode ui, dun gesneden
3 eetlepels rode currypasta
1 eetlepel vers geraspte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 cl kippenbouillon
1 blikje tomatensaus ( 220 g)
1 ½ eetlepel vissaus
2 theelepels bruine suiker
1 (13,5-ounce) kan kokosmelk
750 g middelgrote scampi, gepeld en ontdarmd
40 g gehakte verse Thaise basilicumblaadjes
30 g gehakte verse korianderblaadjes
2 eetlepels vers geperst limoensap
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 grote rode paprika, in dunne plakjes
1 grote gele paprika, in dunne plakjes gesneden
1 middelgrote rode ui, dun gesneden
3 eetlepels rode currypasta
1 eetlepel vers geraspte gember
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 cl kippenbouillon
1 blikje tomatensaus ( 220 g)
1 ½ eetlepel vissaus
2 theelepels bruine suiker
1 (13,5-ounce) kan kokosmelk
750 g middelgrote scampi, gepeld en ontdarmd
40 g gehakte verse Thaise basilicumblaadjes
30 g gehakte verse korianderblaadjes
2 eetlepels vers geperst limoensap
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494503
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Chungah
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht