Kipfilet Lazone

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/19/2023 - 10:46
Bereidingswijze
Om de smaakmaker te maken: meng paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, oregano en basilicum in een kleine kom; breng op smaak met peper en zout.
-Voeg in een Ziploc-zak ( of kom) het mengsel van kip, olijfolie en paprika toe en schud goed om te mengen .
-Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak, een keer omdraaiend, tot het gaar is, ongeveer 4-5 minuten aan elke kant. Zet opzij en houd warm.
-Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend gezouten water; goed uitlekken.
-Smelt de resterende 2 eetlepels boter in de koekenpan. Voeg knoflook toe en kook, onder regelmatig roeren, tot geurig, ongeveer 1 minuut. Klop geleidelijk de roommelk tot een beetje ingedikt, ongeveer 4-5 minuten; breng op smaak met peper en zout.
- Roer de pasta erdoor en roer voorzichtig dooreen.
Serveer onmiddellijk met kip, eventueel gegarneerde peterselie.
Afbeelding
Kipfilet Lazone
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
In boter gebakken kipfilets en een huisgemaakte kruidenmix met de meest verrassende roomsaus Lekker en makkelijk!
Ingrediënten
500g kippenfilet, kruislings doormidden gesneden
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels ongezouten boter
500 g linguine
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 cl roommelk
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels gehakte verse peterselieblaadjes
VOOR DE KRUIDEN :
2 theelepels gerookt paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde basilicum
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494502
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Chungah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester