Bereidingswijze
Troastie blue cheese "
laat de kaas zacht worden maar gormas is meestal al vrij zacht , verwarm de bechamel saus en voeg de kaas toe, roer goed door tot dat alles 1 mooi geheel is geworden.
laat afkoelen tot iets van dik maar nog steeds vloeibare massa.
leg je boterhammen klaar en besmeer op 2 een flinke laag saus , laat het even intrekken in het brood.
vervolgens de ham er op 2 plakjes per snee, dan wat geraspte kaas .
2e snee brood er boven op , buiten kant besmeren met wat boter en en in bv, een gril pan bruin bakken , het mengsel gaat lopen dat moet, schep het uit en voor serveren over de troastie.
troastie camembert :
laat de camembert op kamer temp komen , ga wel voor kwaliteit liefst rauwe melk, ( niet als je zwanger bent of voor ouderen , ik zeg het er maar even bij )
snijdt in dunne plakken ,
besmeer de sneden met perenstroop , beleg met de ham 2 plakjes per snee, dan zoveel camembert als je wil .
op elkaar en de buitenkant insmeren met boter en de pan weer in tot goudbruin en de kaas begint te lopen , het vuur dus ook niet hoog .
laat de kaas zacht worden maar gormas is meestal al vrij zacht , verwarm de bechamel saus en voeg de kaas toe, roer goed door tot dat alles 1 mooi geheel is geworden.
laat afkoelen tot iets van dik maar nog steeds vloeibare massa.
leg je boterhammen klaar en besmeer op 2 een flinke laag saus , laat het even intrekken in het brood.
vervolgens de ham er op 2 plakjes per snee, dan wat geraspte kaas .
2e snee brood er boven op , buiten kant besmeren met wat boter en en in bv, een gril pan bruin bakken , het mengsel gaat lopen dat moet, schep het uit en voor serveren over de troastie.
troastie camembert :
laat de camembert op kamer temp komen , ga wel voor kwaliteit liefst rauwe melk, ( niet als je zwanger bent of voor ouderen , ik zeg het er maar even bij )
snijdt in dunne plakken ,
besmeer de sneden met perenstroop , beleg met de ham 2 plakjes per snee, dan zoveel camembert als je wil .
op elkaar en de buitenkant insmeren met boter en de pan weer in tot goudbruin en de kaas begint te lopen , het vuur dus ook niet hoog .
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Troastie bestaat natuurlijk niet dat heb ik zelf verzonnen , een kruising tussen het engelse toasty, troost en tostie , een troastie is comfort good , heerlijk na een koude wandeling in het bos , na een avond stappen of dat je gewoon even nergens zin in hebt , troost voer bij ldvd en bij een goede serie op de buis . het verschil is jij doet er op waar je zin in hebt ,
natuurlijk 100.000 mogelijk heden en ik geef er 2 , de komende dagen volgen er meer.
LET OP! dit zijn pan troasties , geen tosti ijzer etc , dus zorg voor voldoende boter en een grote koekenpan
natuurlijk 100.000 mogelijk heden en ik geef er 2 , de komende dagen volgen er meer.
LET OP! dit zijn pan troasties , geen tosti ijzer etc , dus zorg voor voldoende boter en een grote koekenpan
Ingrediënten
Troastie blue cheese:
1 pot van 400 ml. bechamelsaus
100 gram gormas/magor
4 sneden goed donker brood met veel smaak. zonder korst
4 plakken ham gekookt van je beste slager ( support your locals )
100 gram geraspte belegen kaas
troastie camembert:
4 sneden donker zuurdezem zonder korst
2 el perenstroop
4 plakken dun gesneden gerookte ham
1 goede camembert in dunne plakken
1 el. gehakte walnoten
1 pot van 400 ml. bechamelsaus
100 gram gormas/magor
4 sneden goed donker brood met veel smaak. zonder korst
4 plakken ham gekookt van je beste slager ( support your locals )
100 gram geraspte belegen kaas
troastie camembert:
4 sneden donker zuurdezem zonder korst
2 el perenstroop
4 plakken dun gesneden gerookte ham
1 goede camembert in dunne plakken
1 el. gehakte walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
Standaard je kent het wel mes plank lepel etc.
Leuke tips
De troastie voor mijn oma zou boerenkool met worst zijn , maar goed iedereen heeft zijn troost/comfort food , das een reep chocola ook. ik wordt hier blij van hoop jullie ook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1494499
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht