Bereidingswijze
Rol het deeg met het bakpapier op een bakplaat uit. Bestrijk het deeg met crème fraîche. Verdeel het deeg vervolgens in 16 gelijke stukjes.
Beleg de eerste verticale rij met halve rode ui ringen en bacon reepjes. Maal er peper over.
Beleg de tweede rij met wat ringen rode puntpaprika, rode ui en verkruimel er wat feta over. Maal er wat peper over. Leg er na het bakken wat veldsla op.
Beleg de derde rij met op elk stukje 2 dunne plakjes rode biet. Verkruimel er wat gorgonzola over. Bestrooi met peper en wat tijm. Werk na het bakken af met een plukje sla naar keuze.
Beleg de vierde rij met wat rode ui en maal er wat peper over. Leg na het bakken wat plukjes serranoham, wat vlokjes Parmezaanse kaas en sla erop.
Zet de plaat voor 13-18 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Haal ze van de bakplaat en serveer ze op een grote schaal.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met het kant en klare flammkuchen deeg van een zeer bekende tante maak je in een handomdraai een geweldige partyschotel met 16 hapjes in 4 variëteiten. Heerlijk op een buffet , bij de borrel, als amuse of klein voorgerecht. Ideaal om zelf combinaties te bedenken om restjes uit de koelkast op te werken . Onze gasten waren verrukt en wilden graag het recept.
Ingrediënten
1 rol flammkuchendeeg
125 gram crème fraîche
peper uit de molen
flinterdun gesneden rode ui in halve ringen
bacon reepjes
puntpaprika
enkele stukjes feta
8 plakjes rode biet
gorgonzola
wat veldsla of rucola
serranoham
wat Parmezaanse kaas
125 gram crème fraîche
peper uit de molen
flinterdun gesneden rode ui in halve ringen
bacon reepjes
puntpaprika
enkele stukjes feta
8 plakjes rode biet
gorgonzola
wat veldsla of rucola
serranoham
wat Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, spatel, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494495
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Rutger bakt Eigen tekst, foto's en kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht