Baldadig Lekker Broodje Bal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/17/2023 - 18:36
Bereidingswijze
Bak de broodjes volgens de verpakking af.

Kneed het gehakt met de mozzarella, pijnboompitten, paneermeel, peper en zout naar smaak , de versnipperde zongedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden door elkaar. Voeg eventueel wat paneermeel toe.

Verhit 2 el olijfolie in de pan en bak de ballen rondom bruin. Laat ze vervolgens in een klein kwartiertje zachtjes garen met het deksel op de pan.


Snij de broodjes open en leg er wat van de pizzasaus in. Vervolgens wat sla en dan die bal. Serveer de broodjes met extra pizzasaus.
Afbeelding
Baldadig Lekker Broodje Bal
Baldadig Lekker Broodje Bal
Baldadig Lekker Broodje Bal
Baldadig Lekker Broodje Bal
Baldadig Lekker Broodje Bal
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit broodje is gevuld met pijnboompitten, mozzarella en wat zongedroogde tomaatjes en op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden wat peper en zout. De broodjes worden afgebakken, opengesneden en vervolgens besmeerd met een dikke laag van deze heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-project-gezond , waar ik altijd een grote portie van maak en in de diepvries in porties  bewaar. Sla naar keuze erin en dan die heerlijke bal. Smullen. Het is een goed vullend broodje en voor grote eters kan nog een soepje vooraf en een toetje na.
Ingrediënten
1 el licht geroosterde pijnboompitten
100 gram gemengd gehakt
100 gram runder gehakt ( 200 gram rund of gemengd kan ook)
6 bolletjes mini mozzarella in vieren
2 tl Italiaanse kruiden
sla naar keuze ( veldsla en/ of romaine sla)
2 broodjes naar keuze ( afbak)
4 zongedroogde tomaatjes heel klein gesnipperd
100 gr pizzasaus ( zie boven)
paneermeel naar inzicht
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank, mes en kom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494494
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47