Bereidingswijze
Neem de tigers uit de verpakking en waarschijnlijk is het 1 blok , schuif ze in een ziplog zak of in een schaal dek af en laat minimaal 12 uur in de koelkast ontdooien. dan pellen staartje mag er evt nog wel aan blijven voor de leuk, pel ze maak een klein sneedje op de rug en verwijder het darmpje , vervolgens aan de zijkant een snee van voor tot achter niet door maar soort vlinder garnaal. en zet even weg,
maal in je keukenmachientje de kruiden , behalve de boter , paneer en parmezan
leg de zachte boter in je ovenschaal , voeg de kruiden toe en prak met een vork goed door elkaar ( zo is ook gelijk je ovenschaal ingevet scheelt weer afwas .) schuif nu allekruiden boter naar links in de schaal, pak een tiger en besmeer de snede in werk van rechts naar links , dus je legt de tiger rechts in de schaal , laatste komt dus links en dan is de boter op , zoniet smeer lekker extra ,
vervolgens meng je even de parmezaan met het paneer en strooi je het er over heen , laat even staan totdat je het paneer beetje "Zompig " ziet worden. ondertussen je oven op 180 C en dan 10 min. vervolgens nog even de gril er over tot mooi bruin korstje .
maal in je keukenmachientje de kruiden , behalve de boter , paneer en parmezan
leg de zachte boter in je ovenschaal , voeg de kruiden toe en prak met een vork goed door elkaar ( zo is ook gelijk je ovenschaal ingevet scheelt weer afwas .) schuif nu allekruiden boter naar links in de schaal, pak een tiger en besmeer de snede in werk van rechts naar links , dus je legt de tiger rechts in de schaal , laatste komt dus links en dan is de boter op , zoniet smeer lekker extra ,
vervolgens meng je even de parmezaan met het paneer en strooi je het er over heen , laat even staan totdat je het paneer beetje "Zompig " ziet worden. ondertussen je oven op 180 C en dan 10 min. vervolgens nog even de gril er over tot mooi bruin korstje .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
ik dacht wat je met mosselen, oesters en slakken kan, kan ook vast wel met black tiger garnalen en dat kan!
tigers zijn groot of klein, ik leg even kort uit hoe je dat ziet hoe lager de nummer hoe groter de tiger dus maat 8-12 betekent dus 8 tot 12 in een kilo of 500 gram , 20 25 zijn dus hele kleintjes en daar komt nog 20% ijs bij, wij gaan voor de 8 -12 , of 12-14 , dat zijn grote jongengs ja.
tigers zijn groot of klein, ik leg even kort uit hoe je dat ziet hoe lager de nummer hoe groter de tiger dus maat 8-12 betekent dus 8 tot 12 in een kilo of 500 gram , 20 25 zijn dus hele kleintjes en daar komt nog 20% ijs bij, wij gaan voor de 8 -12 , of 12-14 , dat zijn grote jongengs ja.
Ingrediënten
vulling
250 gram roomboter ongezouten
1 zakje slakkenboterkruiden ( snapt u de trage tigers? , nevermind)
2 el. peterselie
1/2 dl droge sherry
1 tl gerookte paprika poeder zoet
1 2 tl. worcestersauce
tiger
8 tigers
kop paneer meel
1 el parmezaan poeder
250 gram roomboter ongezouten
1 zakje slakkenboterkruiden ( snapt u de trage tigers? , nevermind)
2 el. peterselie
1/2 dl droge sherry
1 tl gerookte paprika poeder zoet
1 2 tl. worcestersauce
tiger
8 tigers
kop paneer meel
1 el parmezaan poeder
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
hakmolentje
oven
vork
mengkom.
hakmolentje
oven
vork
mengkom.
Leuke tips
serveer er iets van een frisse salade bij, en zoizo een vers stokbrood in dunne plakjes , dat boter/kruidenmengsel is te lekker om te laten liggen dippen!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494493
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht