Bereidingswijze
-Snijd de speklappen in de lengte doormidden, zodat je twee lange repen krijgt. Leg alle repen in een ruime pan en voeg hier de kippenbouillon aan toe. Snijd de gember in plakken van 0,5 cm dikte. Pel de knoflook en snijd tevens in dunne plakken. Voeg de gember en knoflook ook toe aan de bouillon evenals 1 el shaoxing rijstwijn. Breng het geheel aan de kook, daarna het vuur laag en laat de speklappen zachtjes gaar stoven gedurende 1 uur.
-Giet daarna de bouillon af. Let op: deze is een verrukkelijke basis voor een aziatische noedelsoep dus gooi niet weg! Laat de speklappen uitdampen en hak daarna elke reep in 3- 4 stukken.
-Meng alle ingrediënten voor de ‘sticky' saus door elkaar in een kommetje en zet apart.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes hierin kort maar krachtig aan tot ze beginnen te verkleuren. Breng op smaak met zout & peper. Schenk nu de ‘sticky' saus erbij en bak de speklappen gedurende 6-8 minuten op middelhoog vuur. Blijf regelmatig omscheppen want ze zullen gaan karameliseren. bewaar de saus ! heerlijk om bv kipsate mee te besmeren
-Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. dat kan in een stoompan maar in de magno met vochtig keuken papier 2 a 3 min op 700 w.. Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de gebakken speklapjes. Top af met de uienringen, bosui en verse koriander. Vouw het Gua Bao broodje dicht en serveer direct.
-Giet daarna de bouillon af. Let op: deze is een verrukkelijke basis voor een aziatische noedelsoep dus gooi niet weg! Laat de speklappen uitdampen en hak daarna elke reep in 3- 4 stukken.
-Meng alle ingrediënten voor de ‘sticky' saus door elkaar in een kommetje en zet apart.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes hierin kort maar krachtig aan tot ze beginnen te verkleuren. Breng op smaak met zout & peper. Schenk nu de ‘sticky' saus erbij en bak de speklappen gedurende 6-8 minuten op middelhoog vuur. Blijf regelmatig omscheppen want ze zullen gaan karameliseren. bewaar de saus ! heerlijk om bv kipsate mee te besmeren
-Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. dat kan in een stoompan maar in de magno met vochtig keuken papier 2 a 3 min op 700 w.. Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de gebakken speklapjes. Top af met de uienringen, bosui en verse koriander. Vouw het Gua Bao broodje dicht en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Bao is wat anders dan een bapao , deze is open en lijkt op op een pita maar dan gestoomd.
wil je alles zelf doen van het origineel, dan ben je bijna 4 uur kwijt , dat gaan we dus niet doen.
door slimmigheidjes heb ik het kunnen verkorten naar zon 1,5 uur.
origineel is met langzaam gegaard buikspek , speklap is ook buikspek maar van een ander plekje .
wil je alles zelf doen van het origineel, dan ben je bijna 4 uur kwijt , dat gaan we dus niet doen.
door slimmigheidjes heb ik het kunnen verkorten naar zon 1,5 uur.
origineel is met langzaam gegaard buikspek , speklap is ook buikspek maar van een ander plekje .
Ingrediënten
800 gr speklappen neem a la minute dat scheelt weer tijd.
1 liter kippenbouillon
10cm gember in plakes van ong. 0,5 cm
1 teentje knoflook in plakjes
1 el rijstwijn (of gebruik droge Sherry)
zonnebloemolie
peper & zout
sticky saus:
3 el (donkere) sojasaus
2 el vloeibare honing
2 el bruine basterd suiker
1 el Gochujang peper pasta (of harissa)
1 el Shaoxin rijstwijn (of gebruik Sherry)
1 el sesamolie
1 el geraspte gember
1 tl geraspte knoflook
extra:
8 bao buns (diepvries Toko)
1 rode ui, in zeer fijne halve ringen
1 rode peper, in dunne plakken
verse koriander ( optioneel als je er niet tegen kan zoals ik , platte peterselie )
sesamzaadjes ( optioneel )
1 liter kippenbouillon
10cm gember in plakes van ong. 0,5 cm
1 teentje knoflook in plakjes
1 el rijstwijn (of gebruik droge Sherry)
zonnebloemolie
peper & zout
sticky saus:
3 el (donkere) sojasaus
2 el vloeibare honing
2 el bruine basterd suiker
1 el Gochujang peper pasta (of harissa)
1 el Shaoxin rijstwijn (of gebruik Sherry)
1 el sesamolie
1 el geraspte gember
1 tl geraspte knoflook
extra:
8 bao buns (diepvries Toko)
1 rode ui, in zeer fijne halve ringen
1 rode peper, in dunne plakken
verse koriander ( optioneel als je er niet tegen kan zoals ik , platte peterselie )
sesamzaadjes ( optioneel )
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kookpan
mengkom
magnetron
snelplanken mes etc.
mengkom
magnetron
snelplanken mes etc.
Leuke tips
ook kip, en gepaneerde torpedo garnalen ( lekker snel ) zijn heerlijk tussen een bao .
wil je nog meer tijd besparen bak dan de speklapjes gewoon , dan kun je binnen 30 minuten klaar zijn.
wil je nog meer tijd besparen bak dan de speklapjes gewoon , dan kun je binnen 30 minuten klaar zijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494492
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
culy.uk aangepast naar tijd en beschikbaarheid ingredienten.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht