Pappardelle met Konijn & Chianti Ragù

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/17/2023 - 09:33
Bereidingswijze
-Maak een marinade door de rozemarijn, laurierblaadjes en tijm aan de Chianti toe te voegen.
-Hak het konijnenvlees zo goed mogelijk fijn en voeg toe aan het wijn-kruidenmengsel. Laat dit ongeveer 12 uur trekken, tot een dag.
-Als deze tijd is verstreken, verwijder je het konijnenvlees en dep je het voorzichtig droog met een theedoek.
-Bewaar de marinade om later toe te voegen.
-Verhit in een stevige pan een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg na het roken het konijnenvlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Als het bruin is, haal je het vlees uit de pan en zet je het opzij.
-Voeg nog een eetlepel olie toe, voordat je de ui, wortel en selderij toevoegt.
-Bak dit mengsel tot het zacht en geurig is, voordat je de gehakte knoflook toevoegt. Blijf dit mengsel bakken en pas op dat u niets verbrandt.
-Blus de pan af met de wijn-kruidenmarinade, voordat je het konijnenvlees weer aan het mengsel toevoegt.
-Voeg de tomaten toe en roer tot alles goed gemengd is. Zet het vuur lager en laat dit mengsel onder af en toe roeren ongeveer 1 uur sudderen. Als het mengsel te dik lijkt, voeg dan wat water toe om ervoor te zorgen dat de ragù niet droog wordt.
Afbeelding
Pappardelle met Konijn & Chianti Ragù
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hier wordt delicaat konijnenvlees langzaam gestoofd in een aromatische mix van Chianti, knoflook, rozemarijn, laurier en tijm, tot het vlees onweerstaanbaar mals wordt. Geserveerd bovenop verse pappardelle, zal deze weelderige, vlezige ragù zeker in de smaak vallen.
Ingrediënten
500g verse pappardelle
500 g konijnenvlees, in stukjes
500ml Chianti
400 gr gehakte tomaten
1 ui, in blokjes
1 wortel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 takje rozemarijn
1-2 takjes tijm
1-2 laurierblaadjes
2 el extra vergine olijfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494489
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = pasta evangelists
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester