Gepaneerde oesters ( kaki )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/16/2023 - 17:11
Bereidingswijze
zet je pan klaar met een ruime scheut olie ,
verwijder de oesters uit hun schelp , dep ze droog met een doek of papier en leg op een schoon bord .
was de schelpen van de oesters borstel goed schoon en maak droog. , das leuk voor decoratie , ze kunnen er gebakken weer in, en als vis amuse schelp pretty brilliant al zeg ik het zelf,
maak alvast je bordjes op met pluk zeekraal salade en wat kimchi .
verwarm je olie op heet ( doe even stukje brood test ) haal nu de oester eerst door de bloem, ei dan panko ,
bak met een stuk of vier tegelijk voor 2 a 3 minuten. herhaal ,
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is voor de oester haters een instap gerecht en voor de oester lovers weer eens iets anders, 
Het seizoen zit er nog lang niet op dus bv met paas als voor of tussen gerecht , wij eten er zo 6 op :)  maar goed wil amuse maak er pp 1 , tussen hapje 3 pp, 
Ingrediënten
12 grote oesters
1 ei geklopt
bordje bloem
bordje panko
en dus bordje geklopt ei
zonnenbloem olie
garnering en saus :
kimshi ( bijna elke super te koop )
zeekraal salade
keywpie mayonaise
tonkatsu saus ( grote supers of toko )
zwartebonensaus K&K zakje uit de super.
Hulpmiddelen & keukengerei
bord/borden
keukenrol of schone keuken doek ( kans dat je papier moet afpulken stuk kleiner )
kommetjes voor de saus

wok of diepe braadpan
Leuke tips
Probeer dit ook eens met coquilles zelfde ingeredienten bak tijd 2 a 3 minuten .
ongekookte grote garnalen baktijd 3 a 5 min.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494483
Homepage ID
2289241
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
hans3333