Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Leg de bloemkool en 1 tl. zout in een pan. Bedek met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de roosjes vrij zacht zijn. Giet af en zet apart in een vergiet.
-Snijd 3 ronde dunne plakjes, van het ene uiteinde van de rode ui en leg apart. Hak de rest van de ui grof en doe deze in een kleine pan met basilicum, olijfolie en rozemarijn. Bak al roerend ongeveer 10 minuten.
Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen.
-Doe de ui in een grote kom.
-Voeg eieren en gehakte basilicum toe, klop goed.
-Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, 3/4 van de kaas, 1 tl zout en zwarte peper naar smaak toe. Klop tot een gladde massa.
-Voeg de bloemkool toe en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
-Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
-Bestrijk de zijkanten met gesmolten boter en meng de witte en zwarte sesamzaadjes door elkaar en strooi langs de zijkanten terwijl je de pan langzaam op zijn kant rolt, zodat de zaadjes blijven plakken.
-Giet het bloemkoolmengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig.
-Leg de achtergehouden uienringen erop.
-Plaats in het midden van de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.
-Haal uit de oven en laat ongeveer 15 minuten rusten alvorens te serveren.
- Bestrooi met geraspte kaas
Serveer warm.
-Leg de bloemkool en 1 tl. zout in een pan. Bedek met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de roosjes vrij zacht zijn. Giet af en zet apart in een vergiet.
-Snijd 3 ronde dunne plakjes, van het ene uiteinde van de rode ui en leg apart. Hak de rest van de ui grof en doe deze in een kleine pan met basilicum, olijfolie en rozemarijn. Bak al roerend ongeveer 10 minuten.
Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen.
-Doe de ui in een grote kom.
-Voeg eieren en gehakte basilicum toe, klop goed.
-Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, 3/4 van de kaas, 1 tl zout en zwarte peper naar smaak toe. Klop tot een gladde massa.
-Voeg de bloemkool toe en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
-Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
-Bestrijk de zijkanten met gesmolten boter en meng de witte en zwarte sesamzaadjes door elkaar en strooi langs de zijkanten terwijl je de pan langzaam op zijn kant rolt, zodat de zaadjes blijven plakken.
-Giet het bloemkoolmengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig.
-Leg de achtergehouden uienringen erop.
-Plaats in het midden van de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.
-Haal uit de oven en laat ongeveer 15 minuten rusten alvorens te serveren.
- Bestrooi met geraspte kaas
Serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat een zalige warme taart.....smaakt naar meer !
Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool, buitenste bladeren verwijderd, in roosjes verdeeld
1 middelgrote rode ui, gedeeltelijk gesneden en vervolgens in blokjes gesneden
5 eetl. basilicum olijfolie (of gewone olijfolie)
1/2 theelepel. fijngehakte verse rozemarijn
6 eieren
75 g zoete basilicumblaadjes, gehakt
200 g bloem voor alle doeleinden, gezeefd
1 1/2 theelepel. bakpoeder
200 g grof geraspte Pecorino Romano-kaas
2 - 3 eetl. gesmolten boter om mee te bestrijken
1 eetl. witte sesamzaadjes
1 eetl. zwarte sesamzaadjes
Zout en versgemalen zwarte peper
1 middelgrote rode ui, gedeeltelijk gesneden en vervolgens in blokjes gesneden
5 eetl. basilicum olijfolie (of gewone olijfolie)
1/2 theelepel. fijngehakte verse rozemarijn
6 eieren
75 g zoete basilicumblaadjes, gehakt
200 g bloem voor alle doeleinden, gezeefd
1 1/2 theelepel. bakpoeder
200 g grof geraspte Pecorino Romano-kaas
2 - 3 eetl. gesmolten boter om mee te bestrijken
1 eetl. witte sesamzaadjes
1 eetl. zwarte sesamzaadjes
Zout en versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494479
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Ciao Chow Bambina
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch