Homity taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/16/2023 - 10:42
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6
Om het deeg te maken :
- meng de bloem, het zout en de boter in een keukenmachine en maalt u tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg het ei toe en pulseer tot het deeg samenkomt (misschien moet je een klein scheutje water toevoegen, afhankelijk van de grootte van je ei).
-Rol het deeg uit en bekleed een cakevorm met losse bodem van 20 cm doorsnee. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt. Maak je geen zorgen als het een beetje brokkelt, vul de openingen gewoon met wat overgebleven deeg.
-Kook de aardappelen 10-15 minuten tot ze zacht zijn en niet uit elkaar vallen, en laat ze dan goed uitlekken.
-Bak de uien in een aparte pan ongeveer 5 minuten, voeg dan de prei toe aan de pan en bakk nog eens 10 minuten, voeg de laatste paar minuten de knoflook toe. Roer de spinazie en room erdoor en laat de spinazie slinken.
-Meng in een grote kom de aardappelen met het spinaziemengsel, voeg de tijm, peterselie en 100 g cheddar toe. -Breng op smaak met zout & peper.
-Schep de vulling in de gekoelde bladerdeegvorm en strooi de resterende kaas erover.
-Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is en de kaas mooi gesmolten met een paar verkoolde stukjes!
-Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en haal de taart dan uit de vorm. Serveer met een lekkere knapperige groene salade.
Afbeelding
Homity  taart
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Homity Pie, oorspronkelijk beroemd gemaakt in de jaren zestig door het vegetarische restaurant Cranks, bevat traditioneel aardappelen, uien, kaas en peterselie. Dit is een geweldig vegetarisch gerecht dat perfect is voor een (kindvriendelijke) doordeweekse maaltijd en het heeft als extra voordeel dat het gemakkelijk te bereiden is !
Ingrediënten
Voor het gebak :
125 g Meel
125 gr Volkorenbloem
150 g boter
1 theelepel Zout
1 Ei
Voor de vulling :
800 gr Bloemige aardappelen geschild en in vieren gesneden
25 gr Boter
2 Uien
1 Prei
4 kruidnagels
2 teentjes Knoflook
100 g bladspinazie
150 gr geraspte Rijpe cheddarkaas
200ml room
2 eetlepels Gehakte platte bladpeterselie
enkele takjes Verse tijm - blaadjes gestript
Zout & versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van 20 cm of een met uitneembare bodem
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494478
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Bearded Mums
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester