Bereidingswijze
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en de peperreepjes enkele minuten. Voeg de witte stukjes van de paksoi toe en fruit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de erwtjes en de kokosmelk toe en breng dit tegen de kook aan. Leg de kabeljauw erbij en stoof het geheel in 8 minuten gaar. Leg de laatste 2 minuten het groen van de paksoi erbij om te laten slinken.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking in water met het bouillonblokje gaar. Serveer de rijst met de kabeljauw en de groente.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking in water met het bouillonblokje gaar. Serveer de rijst met de kabeljauw en de groente.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige paksoi, ons niet pittig genoeg. Ik heb een forse theelepel sambal badjak toegevoegd. Ook de beschrijving van dit gerecht was ook wat aan de magere kant. Heerlijk met iets meer pit van de sambal was het wel. Lekker met de paksoi, die een lichte bite bleef behouden . In het originele gerecht moet je blikerwten toevoegen. Ik koos voor de diepvries variant.
pittige-paksoi-met-koolvis
pittige-paksoi-met-koolvis
Ingrediënten
2 kabeljauwfilets van 150 gram bestrooid met peper en zout naar smaak.
1 ui gesnipperd
1 paksoi of 2 kleine Shanghai paksoi in stukjes( wit en groen apart)
1 rode peper in reepjes ( eventueel zonder zaad)
100 gram tuinerwtjes( diepvries)
200 ml kokosmelk
1 el olie
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
1 ui gesnipperd
1 paksoi of 2 kleine Shanghai paksoi in stukjes( wit en groen apart)
1 rode peper in reepjes ( eventueel zonder zaad)
100 gram tuinerwtjes( diepvries)
200 ml kokosmelk
1 el olie
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, hapjespan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494474
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Verse Oogst eigen tekst, foto's en aangepast naar eigen smaak
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht