Spaghetti met kipgehakt en boursin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/15/2023 - 18:04
Bereidingswijze
Stap 1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar hou 3 eetlepels kookvocht achter.

Stap 2

Snij de courgettes in blokjes, hak de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de knoflook gedurende 1 minuut op middelhoge temperatuur. Voeg vervolgens het kipgehakt toe en bak dit rul en goudbruin in 4 minuten op hoge temperatuur.

Stap 4

Voeg dan ook de courgette toe en bak het geheel nog eens twee minuten op middelhoge temperatuur.

Stap 5

Roer de spaghetti, het bewaarde kookvocht en de boursin cuisine door het groenten-gehaktmengsel. Verwarm 1 minuut door en breng de spaghetti op smaak met flink wat peper en een snufje zout.

Stap 6

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de rucola.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spaghetti bijna Italiaans
Ingrediƫnten
bio volkoren spaghetti 400 g
gekruid kipgehakt 300 g
boursin cuisine 1 kuipje
courgettes 2
rucola 85 g
2 el olijfolie,
3 teentjes knoflook
zwarte peper en zout

Leuke tips
Liever zonder vlees? Gebruik dan vega spekjes in plaats van kipgehakt. Extra lekker met parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494473
Homepage ID
2022689
Teller
0
Bron
Picnic
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Bikert