Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Stap 3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook glazig.
Stap 4
Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de spinazie per handvol toe en laat die slinken.
Stap 5
Voeg ten slotte de orzo toe aan het groentemengsel. Roer de crème fraîche en parmezaanvlokken door het geheel, en laat alles een aantal minuten doorwarmen.
Stap 6
Serveer het orzogerecht met gedroogde oregano.
Breng een pan water aan de kook en bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Stap 3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook glazig.
Stap 4
Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de spinazie per handvol toe en laat die slinken.
Stap 5
Voeg ten slotte de orzo toe aan het groentemengsel. Roer de crème fraîche en parmezaanvlokken door het geheel, en laat alles een aantal minuten doorwarmen.
Stap 6
Serveer het orzogerecht met gedroogde oregano.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker romig!
Ingrediënten
orzo 275 g
pompoenblokjes 400 g
crème fraîche 200 g
parmezaanvlokken 80 g
spinazie 400 g
gedroogde oregano 2 tl
ui 1
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
zeezout en zwarte peper
Leuke tips
Extra lekker met uitgebakken (vegan) spekjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494472
Homepage ID
2022689
Teller
0
Bron
Picnic
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch