Bereidingswijze
-Voeg in een grote pan het rundergehakt, groene paprika, ui, knoflook, bloem, suiker en zout toe.
-Bak het rundergehakt op middelhoog vuur en roer regelmatig gedurende ongeveer 15 minuten of tot het vlees bruin is en de uien glazig beginnen te worden.
-Voeg aan het vleesmengsel de runderbouillon, ketchup, mosterd, Worcestershire-saus, cayennepeper en chilipoeder toe.
-Laat 45 minuten sudderen op middelhoog vuur tot het vocht verdampt en het sloppy Joe-mengsel dik wordt.
-Voeg 150 g kaas toe aan het vleesmengsel en roer tot het gesmolten is
- Breng het vleesmengsel indien nodig over in een ovenvaste schaal
-Voeg de resterende kaas toe aan het midden van de schaal en braad het een paar minuten in de oven. Hierdoor wordt de kaas bovenop bruin en bruisend! Maar houd het in de gaten, want dit duurt maar een paar minuten bij het braden
*Serveer met gebakken stokbroodjes of Frietjes
-Bak het rundergehakt op middelhoog vuur en roer regelmatig gedurende ongeveer 15 minuten of tot het vlees bruin is en de uien glazig beginnen te worden.
-Voeg aan het vleesmengsel de runderbouillon, ketchup, mosterd, Worcestershire-saus, cayennepeper en chilipoeder toe.
-Laat 45 minuten sudderen op middelhoog vuur tot het vocht verdampt en het sloppy Joe-mengsel dik wordt.
-Voeg 150 g kaas toe aan het vleesmengsel en roer tot het gesmolten is
- Breng het vleesmengsel indien nodig over in een ovenvaste schaal
-Voeg de resterende kaas toe aan het midden van de schaal en braad het een paar minuten in de oven. Hierdoor wordt de kaas bovenop bruin en bruisend! Maar houd het in de gaten, want dit duurt maar een paar minuten bij het braden
*Serveer met gebakken stokbroodjes of Frietjes
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sloppy Joe Dip is onweerstaanbaar  warm geserveerd sharing food . Dit veelzijdige voorgerecht is een rundergehaktmengsel dat een dikkere, kaasachtigere versie is van een slordige Joe en de perfecte dip voor geroosterde stokbroodplakken.
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
300 g in blokjes gesneden groene paprika - vers of bevroren
200 g in blokjes gesneden ui - vers of bevroren
1 el gehakte knoflook
1 el bruine suiker
2 theelepels zout
3 el meel
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl chilipoeder
24 cl runderbouillon
15 cl ketchup
1 el Dijon-mosterd
1 theelepel Worcestershire-saus
300 g geraspte kaas - Cheddar, of gemengde kaas naar keuze
300 g in blokjes gesneden groene paprika - vers of bevroren
200 g in blokjes gesneden ui - vers of bevroren
1 el gehakte knoflook
1 el bruine suiker
2 theelepels zout
3 el meel
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl chilipoeder
24 cl runderbouillon
15 cl ketchup
1 el Dijon-mosterd
1 theelepel Worcestershire-saus
300 g geraspte kaas - Cheddar, of gemengde kaas naar keuze
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494469
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Kelly Dixon
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht