Dutch Curry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2023 - 19:10
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1cm. Dop de peultjes en snij deze indien ze te lang zijn. Snipper de ui. Schil en pers de knoflook. Snijd de frikandellen in plakjes van ongeveer 1 cm.

Bereidingswijze:
Verhit eerst de zonnebloemolie in een pan. Voeg de curry toe en roer dit regelmatig door om de smaken vrij te laten komen. Laat ondertussen de frikandellen vast ontdooien. Voeg nu de helft van de kokosmelk toe samen met de knoflook en het chilipoeder. Vervolgens de peultjes, courgette en ui. Laat dit 5 minuten aangaren en voeg dan de frikandellen toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pakje. De rijst en de curry zullen nu op ongeveer hetzelfde moment klaar zijn. Giet bij servering een beetje limoensap over de porties om een fris zuurtje toe te voegen.
Afbeelding
Dutch Curry
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dutch curry is al decennia een klassieker binnen de familie. Het recept is destijds bedacht door mijn Javaanse grootmoeder die getrouwd is met mijn Nederlandse grootvader. Het recept combineert het beste van de Indische en Nederlandse keuken en laat dit vlekkenloos samensmelten. Het is perfect voor wanneer jij je curry net iets meer pit wil geven. Smullen maar!
Ingrediƫnten
Courgette 1 stuk
Peultjes 500g
Ui 1 grote
Groene currypasta 1 pakje
Chilipoeder 1 tl
Knoflook 2 teentjes
Zonnebloemolie 3 el
Kokosmelk 300 mL
Limoensap 1 el
Basmati rijst 250g
Frikandellen 800g
Leuke tips
Voor een extra dimensie in je recept, sudder de frikandellen eerst 2 tot 3 minuutjes in de frituurpan.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494468
Homepage ID
3042592
Teller
0
Bron
Familierecept
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
OttoFrinkinga