Mosselen met roquefort en venkel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2023 - 18:52
Bereidingswijze
mosselen zijn tegenwoordig 99% schoon Check of er gebroken schelpen tussen zitten. Deze gooi je weg.
De mosselen die dicht en heel zijn, kun je gebruiken. Is de mossel nog open? Tik dan tegen het aanrechtblad aan. Gaat ‘ie dicht? Dan kun je hem ook gebruiken. Blijft de mossel open staan? Dan gooi je hem weg.
Doe de mosselen in een groot vergiet en spoel ze goed af met koud water.
Snijd de onderkant en bovenkant van de venkel weg en snijd de rest van de venkel in blokjes.
Schil de sjalot en snijd in ringen.
Zet de pan op middelhoog vuur, doe olie in de pan en fruit de sjalot en venkel. Voeg de afgegoten mosselen toe (zonder het vocht dus) en doe de deksel op de pan. Gaar in circa 5 minuten of totdat alle mosselen open staan.
Intussen maak je de roquefort kaassaus. Verkruimel de roquefort. Doe dit samen met de kookroom in de steelpan en verwarm langzaamaan tot de kaas smelt. Roer goed door met een garde.
serveer de mosselen in een diep bord , en schenk daar een flinke scheut saus over .
Afbeelding
Mosselen met roquefort en venkel
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als halve zeeuw ( en zool ) had ik ze op al heel veel manieren gemaakt maar nog nooit met roquefort , ok hou je niet van blauwe kaas neem dan bv gormas . 
het is echt super lekker , vergeet je frietjes , mischien 1 sausje maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig, gesneden stokbrood wel want die saus moet echt op!
 
Ingrediënten
2 kg mosselen
100 ml droge witte wijn (gebruik als alcoholvrij alternatief bouillon)
1 el roomboter
1 venkel
1a2 sjalotjes
1 tl gedroogde dille
100 gram roquefort
250 ml kookroom
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan voor je mosselen met deksel
kookpannetje voor je kaassaus
garde
vergiet/grote kom of gewoon in je spoel bak
Leuke tips
die saus is ook perfect voor een heerlijke steak , over je varkenshaas etc, 2 ingredienten maar zo simpel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494467
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
Nederlands mosselburo
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans3333