Heerlijk Gevulde Varkenshaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2023 - 13:49
Bereidingswijze
Leg de varkenshaas op het plasticfolie. Wrijf in met mengsel van 1 tl. knoflookpoeder; 1/2 tl. pittige, gerookte, paprikapoeder; 1/2 tl. zwarte peper; 1/3 tl. tijm; 1/3 tl. zout. Rol op en laat even intrekken.

Bak de ui 2 minuten in 2 el. plantaardige olie. Voeg champignons, knoflook en het mengsel van 1/2 tl. zwarte peper, 1/3 tl. tijm, 1/3 tl. zout toe. Bak 5 min. Laat 5 minuten afkoelen.

Verwarm de oven op 200 graden Celcius.

4 aardappelen schillen, wassen en in wedges snijden;
Aardappelen mengen met: 1/2 tl. zwarte peper, 1/2 tl. pittige, gerookte paprikapoeder, 1/3 tl. zout, 2 el. plantaardige olie.

Leg het bakpapier op de aluminiumfolie op een bakplaat. Leg de 6 plakjes bacon naast elkaar op het bakpapier. Haal het varkenshaasje uit de folie en leg op de bacon. Vul het varkenshaasje met het ui mengsel. Vouw de plakjes bacon eromheen. Rol op in het bakpapier. Leg de aardappel wedges ernaast. Schuif voor 20 min. in de oven (rosé) of 30 min. medium. Aardappeltjes een keertje omscheppen.

Meng de 4 teentjes knoflook en het handje peterselie.

Hierna de varkenshaas uitpakken en nog ca. 10 minuten bruinen in de oven. De wedges warmhouden.

Daarna mooi rangschikken op voorverwarmde borden en het knoflook- peterseliemengsel over de aardappeltjes strooien.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eens iets anders, daar wij varkenshaasje meestal eten met fetasaus. (Wat trouwens zo lekker is...)
Het lijkt misschie een lastig recept, maar wanneer je eerst goed doorleest en de kruiden mixjes vast klaarzet is het echt eenvoudig.
Ingrediënten
Om te beginnen:
1 stuk plasticfolie;
1 varkenshaas, door de lengte (niet helemaal door) opengesneden;
1 tl. knoflookpoeder;
1/2 tl. pittige, gerookte, paprikapoeder;
1/2 tl. zwarte peper;
1/3 tl. tijm;
1/3 tl. zout;

Tijdens het intrekken van de varkenshaas:
1 middelgrote ui grof snijden;
4 kastanje champignons in plakjes snijden;
1 teentje knoflook persen;
1/2 tl. zwarte peper;
1/3 tl. tijm;
1/3 tl. zout;
2 el. plantaardige olie

50 gr. mozzarella of zo andere kaas naar smaak in plakjes;
aluminiumfolie ter grootte van je bakplaat;
bakpapier ter grootte van je bakplaat;
6 plakjes bacon;

4 aardappelen;
1/2 tl. zwarte peper;
1/2 tl. pittige, gerookte paprikapoeder;
1/3 tl. zout;
2 el. plantaardige olie;

Voor over de aardappeltjes:
4 teentjes knoflook fijn snijden;
handje peterselie fijn snijden.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Serveer desnoods met een frisse, lichte salade. Eet smakelijk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494466
Homepage ID
453489
Teller
0
Bron
You Tube
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mowi