Pikante rode linzen en wortelsoep uit Ierland

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2023 - 10:13
Bereidingswijze
-Verhit een grote pan of braadpan en voeg de kruiden toe. Bak de specerijen onder voortdurend roeren 1 minuut droog. Bewaar de helft van de zaden voor de garnering van de soep.
- Voeg de olie toe aan de pan en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in de pan gedurende twee minuten.
- Voeg de geraspte wortel en linzen toe, roer om ze met olie te bedekken.
- Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Als de soep klaar is, zijn de linzen gezwollen en zacht geworden.
- Zet het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of doe in delen in een blender om te pureren.
- Breng op smaak.
- Serveer warm en garneer met een klodder yoghurt en een klein beetje geroosterde kruiden.
Afbeelding
Pikante rode linzen en wortelsoep uit Ierland
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige, verwarmende soep voor koude winterdagen. De rode linzen voegen veel eiwitten toe aan deze heerlijke soep
Ingrediënten
2 theelepels komijnzaad
¼ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen koriander
¼ theelepel gemalen gember
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui in blokjes
180 g gespleten rode linzen
3 grote wortelen geschild en geraspt
1,4 L groentebouillon
¼ theelepel zout om op smaak te brengen
¼ theelepel peper om op smaak te brengen
60 g yoghurt om te garneren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494465
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Irish American Mom
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester