Bereidingswijze
-Smelt boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
-Voeg knoflook en ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de gember en currypasta erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Roer de wortels, zoete aardappelen, bouillon en kokosmelk erdoor; breng op smaak met peper en zout.
-Aan de kook brengen; dek af, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels en zoete aardappelen gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
-Haal van het vuur. Roer koriander, basilicum en limoensap erdoor; breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot de gewenste consistentie is bereikt.
Serveer onmiddellijk, gegarneerd met wat pinda nootjes
-Voeg knoflook en ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de gember en currypasta erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Roer de wortels, zoete aardappelen, bouillon en kokosmelk erdoor; breng op smaak met peper en zout.
-Aan de kook brengen; dek af, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels en zoete aardappelen gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
-Haal van het vuur. Roer koriander, basilicum en limoensap erdoor; breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot de gewenste consistentie is bereikt.
Serveer onmiddellijk, gegarneerd met wat pinda nootjes
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Thais geïnspireerde soep die ongelooflijk licht, gezond, stevig en lekker is! Het is zo gemakkelijk te maken met worteltjes, zoete aardappelen, lichte kokosmelk en limoensap. Het zit boordevol SMAAK!
Ingrediënten
2 eetlepels ongezouten boter
4 teentjes knoflook, geperst
1 zoete ui, gesnipperd
3 cm gember, geschild en in plakjes
2 eetlepels rode currypasta, of meer naar smaak
500 g babywortelen
2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
75 cl kippenbouillon
1 blik kokosmelk
zout en versgemalen zwarte peper
⅓ kopje verse korianderblaadjes
¼ kopje verpakte verse basilicumblaadjes
2 eetlepels vers geperst limoensap
2 eetlepels gemalen pinda's
4 teentjes knoflook, geperst
1 zoete ui, gesnipperd
3 cm gember, geschild en in plakjes
2 eetlepels rode currypasta, of meer naar smaak
500 g babywortelen
2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
75 cl kippenbouillon
1 blik kokosmelk
zout en versgemalen zwarte peper
⅓ kopje verse korianderblaadjes
¼ kopje verpakte verse basilicumblaadjes
2 eetlepels vers geperst limoensap
2 eetlepels gemalen pinda's
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494462
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Chungah
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch