Bereidingswijze
--Verhit olijfolie op middelhoog vuur. Voeg gehalveerde witte en lichtgroene delen bosui, knoflook en gember toe. Bak gedurende 1-2 minuten.
--Voeg champignons, sojasaus en sriracha toe. Kook gedurende 2 minuten.
--Voeg groentebouillon, water en kaneelstokje toe. Aan de kook brengen. Dek af en laat 5 minuten sudderen.
-Kaneelstokje verwijderen.
-Voeg limoensap, sesamolie en gekookte vermicellinoedels toe.
-Bestrooi met gereserveerde lente-uitjes en serveer.
--Voeg champignons, sojasaus en sriracha toe. Kook gedurende 2 minuten.
--Voeg groentebouillon, water en kaneelstokje toe. Aan de kook brengen. Dek af en laat 5 minuten sudderen.
-Kaneelstokje verwijderen.
-Voeg limoensap, sesamolie en gekookte vermicellinoedels toe.
-Bestrooi met gereserveerde lente-uitjes en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze snelle vegetarische en glutenvrije pikante gember-lente-uisoep zit boordevol champignons, gember en lente-uitjes en is klaar in twintig minuten.
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 bos lente-uitjes, witte en lichtgroene delen in de lengte gehalveerd, toppen in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el fijngehakte verse gember
400 g gesneden champignons
3 eetlepels sojasaus of glutenvrije sojasaus
2 theelepels sriracha
1 liter groentebouillon
50 cl water
1 kaneelstokje
3 el limoensap
1 tl sesamolie
125 g vermicelli rijstnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
1 bos lente-uitjes, witte en lichtgroene delen in de lengte gehalveerd, toppen in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el fijngehakte verse gember
400 g gesneden champignons
3 eetlepels sojasaus of glutenvrije sojasaus
2 theelepels sriracha
1 liter groentebouillon
50 cl water
1 kaneelstokje
3 el limoensap
1 tl sesamolie
125 g vermicelli rijstnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494461
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Louisa Clements
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch